El PSC dedicarà el 15% de l'IBI comercial a la promoció del comerç de proximitat


  • Comparteix:

Pere Soler al centre durant la presentació de propostes comercials

Pere Soler al centre durant la presentació de propostes comercials

El PSC dedicarà el 15% de l'IBI comercial a la promoció del comerç de proximitat, a la formació de treballadors i a la consolidació dels eixos comercials. Aquesta és una de de les 30 propostes que els socialistes presenten per al proper mandat en matèria de comerç i que divideixen en quatre grans eixos: Ajuts i impostos, Governança, Promoció i protecció, i Mobilitat i territori.

L'alcaldable del PSC, Pere Soler, considera que el comerç és un dels motors econòmics de la ciutat i que, a més, la dinamitza socialment. És per això que el PSC vol promoure l'obertura d'activitat en els locals buits i la inversió en els comerços mitjançant incentius a l'activitat econòmica i destinant microcrèdits, alhora que gravarien aquells espais que estiguin tancats per especular.

Soler ha explicat que les ajudes econòmiques les obtindran de la dedicació d'un 15% de l'IBI comercial que revertiria directament cap al comerç.

Pere Soler

Destinarem un 15% de l'IBI comercial a la promoció del comerç de proximitat, a la formació i a la millorar del mobiliari de l'eix de vianants, per exemple.


El PSC també proposa tirar endavant campanyes informatives als comerços deixant enrere 'les repressives' que, assegura, duen a terme des de l'actual equip de govern.

Els socialistes obligaran els comerços a adaptar-se a l'ordenança d'accessibilitat. En aquest sentit, han comptat que una trentena de comerços -entre les places d'Octavià i de Lluís Millet- actualment no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

Pere Soler ha afegit que posaran en marxa les primeres àrees d'excel·lència comercial caracteritzades per alts nivells d'associacionisme comercial, oferta diferenciada, serveis urbans a mida, senyalització singular i serveis als clients personalitzats. A més, actualitzaran les zones de càrrega i descàrrega i la implantació de l'àrea vermella d'aparcament per facilitar l'aturada ràpida.

El PSC també vol repensar 'noves zones sensibles de poder esdevenir un futur pols d'atracció comercial'. Soler ha apuntat sobre això que es proposen crear zones comercials al nord del barri de Volpelleres -a tocar de la B30- per donar resposta a la demanda de la zona de Can Sant Joan, i a l'avinguda del Baixador per ampliar l'oferta comercial del districte de Mira-sol i al territori de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.