Les entitats, la gestió del Teatre-Auditori i el turisme centren el debat de Cultura


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Marías, Masip, Conesa, Carreras i Gibert, representants d'ICV-EUiA, PSC, CiU, PP i CUP-PC

D'esquerra a dreta: Marías, Masip, Conesa, Carreras i Gibert, representants d'ICV-EUiA, PSC, CiU, PP i CUP-PC

El debat electoral de Cugat.cat sobre Cultura ha posat sobre la taula les diferents postures dels partits respecte la relació que ha de tenir l'Ajuntament amb les entitats d'aquest àmbit. CiU defensa la rigorositat amb què s'han donat les subvencions i aposta per continuar preservant les entitats 'més històriques'. El PP ha criticat alguna de les subvencions que s'han atorgat i diu que s'han d'evitar els riscos que siguin utilitzades per a finalitats polítiques o ideològiques. El PSC aposta per la creació d'un Institut de Cultura i ICV-EUiA i la CUP-PC coincideixen que cal fer un millor acompanyament de les entitats, més enllà de les ajudes econòmiques, i crear polítiques de difusió de les seves activitats.

ESCOLTA-HO

L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, ha explicat que apostaran per ampliar les places de biblioteques a Sant Cugat amb la construcció d'una nova biblioteca central i que tiraran endavant el Museu Grau-Garriga. Conesa ha destacat el paper del Teatre-Auditori, del qual ha dit que aposta per una 'cultura d'excel·lència' i que permet a Sant Cugat treballar amb xarxa amb altres ciutats.

La cap de llista de la federació nacionalista accepta que s'ha de 'madurar més' el Pla d'Equipaments Culturals i renovar-lo. Sobre turisme, CiU considera que ha de ser una eina per a la promoció de la ciutat i vol treballar perquè Sant Cugat s'englobi en circuits turístics que incideixin en el patrimoni arquitectònic.

Conesa ha explicat que la seva línia de treball amb les entitats serà continuar donant suport a les històriques.

Mercè Conesa

La nostra línia de treball serà seguir donant suport a les entitats, preservar les històriques que ens marquen una identitat pròpia com a municipi.


L'alcaldable del PP, Jordi Carreras, ha criticat el nombre de places de biblioteques a Sant Cugat i diu que és baixa tenint en compte el nombre d'habitants. Carreras ha lamentat que s'hagi 'quedat aparcat' el Museu de les Matemàtiques perquè creu que és una bona iniciativa per la qual lluitaran.

El número 1 dels populars considera que 'val la pena' matenir el Teatre-Auditori perquè 'és una joia' de Sant Cugat. Sobre turisme, el PP aposta per tirar endavant iniciatives culturals centrades en els artistes i proposen una jornada dedicada al món artístic santcugatenc que doni cabuda a moltes disciplines.

Pel que fa al paper amb les entitats, el PP considera que l'Ajuntament s'ha de mantenir en un segon pla.

Jordi Carreras

L'Ajuntament s'ha de mantenir en un segon nivell. Ha d'impulsar que les entitats compleixen amb la seva tasca, però evitant els riscos que siguin manipulades políticament i ideològicament.


La número 4 a la llista del PSC, Rosa Maria Masip, ha proposat obrir les portes del Teatre-Auditori també per la Festa Major perquè considera que és un equipament que durant aquella setmana està desaprofitat i s'hauria d'incloure en la seva programació com un espai més. Sobre turisme, el PSC considera que cal millorar el servei d'informació turística i ha criticat iniciatives com el Sant Cugat Experience, que ha titllat de proposta elitista.

Masip ha explicat que el seu partit proposa, a més, la creació a Sant Cugat d'un Institut de Cultura que inclogui una oficina d'assessorament per a les entitats.

Rosa Maria Masip

El PSC inclou en el seu programa la creació d'un Institut de Cultura i una oficina d'assessorament i seguiment d'entitats.


El número 5 de la llista d'ICV-EUiA, Isidre Marías, considera que cal reconduir els plans culturals que s'han fet i aposta per una sala B per a arts escèniques utilitzant el valor que tindrà el Teatre La Unió una vegada s'hagi remodelat. El representant ecosocialista creu, a més, que Sant Cugat necessita una sala d'arts plàstiques. Sobre turisme, ICV-EUiA considera que ha de ser 'accidental' perquè Sant Cugat 'és una ciutat subsidiària de Barcelona'.

Marías ha explicat que ICV-EUiA aposta més per convenis que no pas subvencions per a les entitats i que l'Ajuntament faciliti que els agents culturals es donin a conèixer.

Isidre Marías

Presentem una regla general que és que allò que poden fer les entitats no ho ha de fer l'Ajuntament. El consistori ha de facilitar que els agents culturals es donin a conèixer.


L'alcaldable de la CUP-PC, Núria Gibert, considera que es destina massa pressupost al Teatre-Auditori i aposta per un model d'equipaments diferent on prevalgui el petit i mitjà format i que arribi a tot el territori defugint de 'la cultura elitista'. La CUP-PC es mostra contrària a un Museu de les Matemàtiques perquè 'no hi ha cap necessitat' i, per contra, volen treballar per defensar la creació d'un hotel d'entitats 'pel qual sí que hi ha una demanda'.

Sobre turisme, la CUP-PC aposta per fer aflorir el patrimoni arquitectònic i històric de Sant Cugat basat en gran part pel passat agrícola i modernista. Gibert ha explicat que la relació de l'Ajuntament amb les entitats ha d'anar més enllà dels acords econòmics i el que cal és una bona coordinació.

Núria Gibert

Pensem que la relació de l'Ajuntament amb les entitats culturals ha d'anar més enllà del fet pròpiament econòmic i cal una coordinació i un diàleg ric, seriós i amb rigor. S'han de crear polítiques de difusió.


Tots els partits han coincidit en la necessitat de millorar l'estat actual del Monestir i els seus voltants, perquè la consideren una peça clau de la ciutat. Per això es mostren favorables a buscar alternatives i recursos, tant per a la seva rehabilitació com per al paper que ha de tenir envers els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.