El Pla de Mobilitat i la Nova Centralitat centren el debat sobre Valldoreix


  • Comparteix:

Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix, d'esquerra a dreta: Climent, Sanmartí, Cardoner, Puig, Canals i Torrecilla

Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix, d'esquerra a dreta: Climent, Sanmartí, Cardoner, Puig, Canals i Torrecilla

El presidenciable de CiU-Actuem, Josep Puig, ha defensat la tasca duta a terme pel seu equip de govern durant el darrer mandat de les crítiques de la resta de candidats a la presidència de l'EMD. En el debat organitzat per Cugat.cat, la resta de presidenciables (Valldoreix Decideix, Gent per Valldoreix, el PP, M'agrada Valldoreix i C's) han lamentat la gestió de l'últim mandat de CiU-Actuem en el conveni urbanístic signat amb Sant Cugat, pel Pla de Mobilitat i pel projecte de la Nova Centralitat.

ESCOLTA-HO

CiU-Actuem, la força que ha governat l'EMD els últims quatre anys, s'ha defensat de les crítiques dels seus oponents destacant el consens i la participació ciutadana amb els quals s'han tirat endavant el projecte de la Nova Centralitat i el Pla de Mobilitat. El candidat nacionalista, Josep Puig, recorda que, tot i algunes queixes veïnals, Valldoreix necessita trobar una solució als problemes de mobilitat que pateix. A més, assegura que la Nova Centralitat respecta el model urbanístic valldoreixenc i reactivarà el comerç de la zona.

Josep Puig

Hem reduït 16.000 metres quadrats del projecte de Nova Centralitat i respectarem el model urbanístic de Valldoreix. Hi haurà habitatge protegit i un pàrquing que intentarem que sigui gratuït.


El candidat de Valldoreix Decideix, Noël Climent, considera que el conveni urbanístic signat amb l'Ajuntament resta poder de decisió a l'EMD sobre el futur dels terrenys adjacents a l'estació de FGC de Valldoreix cedits al consistori santcugatenc. En referència al Pla de Mobilitat, Climent considera que, en comptes de paralitzar-lo, l'EMD ha de revertir l'error comès després de convertir molts carrers en vies d'una única direcció. Climent s'ha mostrat preocupat pels problemes d'aparcament al casal i a l'estació, i ha destacat la necessitat d'una zona comercial i un espai per a joves.

Noël Climent

L'error va ser paralitzar en comptes de revertir en el Pla de Mobilitat. Com que Valldoreix no és l'Eixample no es poden crear carrer d'un únic sentit de circulació.


El presidenciable de Gent per Valldoreix, Jaume Sanmartí, acusa Puig d'haver pres decisions sense tenir en compte l'opinió dels afectats. Sanmartí creu que la desaparició del pàrquing de l'estació anirà seguida de la creació d'un aparcament de pagament, que rebutja frontalment. Pel que fa al Pla de Mobilitat, considera que els canvis de direcció obliguen els veïns a fer llargs recorreguts. Sanmartí també rebutja el projecte de Nova Centralitat i assegura que és irracional i que canviarà el model urbanístic de Valldoreix.

Jaume Sanmartí

El Pla de Nobilitat no és aplicable a Valldoreix perquè obliga els veïns a fer trajectes llargs, incrementa la despesa en carburants, la inseguretat i la pol·lució.


El candidat del PP, Josep Maria Canals, considera que Valldoreix necessita més aparcaments a l'estació i creu que no es pot permetre el luxe de cedir els terrenys de l'actual pàrquing a l'Ajuntament de Sant Cugat. Canals creu que s'ha de desfer el Pla de Mobilitat per les molèsties que causa als veïns. El popular assegura que el pla ha estat una errada i entén les protestes dels valldoreixencs. Canals prioritzaria la creació d'una sala polivalent a la Nova Centralitat.

Josep Maria Canals

Valldoreix no és capaç de sostenir un teatre ni necessita un supermercat. Una sala polivalent i un pàrquing de franc sí que són necessaris.


El Pla de Mobilitat també preocupa el presidenciable de M'agrada Valldoreix, Francesc Cardoner, que recuperaria el doble sentit de circulació i garantiria la facilitat d'aparcament. En aquest sentit, Cardoner denuncia que l'única alternativa al pàrquing de l'estació serà construir-ne un de soterrat, una opció que rebutja.

Francesc Cardoner

Valldoreix no necessita un centre neuràlgic, necessita un espai de trobada, especialment per a joves. Creiem que s'han de construir equipaments que animin la plaça. La vivenda social i el supermercat no animen la plaça.


Des de C's, el seu candidat, Roberto Torrecilla, també critica la pèrdua d'aparcament i la circulació en un únic sentit. Torrecillas acusa CiU-Actuem d'haver projectat una Nova Centralitat innecessària que posa en perill el model urbanístic de Valldoreix.

Roberto Torrecilla

La Nova Centralitat és un projecte innecessari i inviable que posa en risc el model de Valldoreix. Té el formigó i l'especulació com a teló de fons.


El debat electoral d'aquest divendres tractarà sobre les propostes en matèria esportiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.