Els partits dibuixen el Sant Cugat dels propers quatre anys al debat de Cugat.cat


  • Comparteix:

Foto de família dels candidats

Foto de família dels candidats

Els partits amb presència al ple - CiU, el PP, PSC, ICV-EUiA i la CUP-PC - han defensat el model de ciutat que volen per als propers quatre anys en el debat electoral de Cugat.cat a la Casa de Cultura, davant d'un centenar de persones. Un Sant Cugat que generi ocupació, que garanteixi els serveis urbans als districtes i que acompleixi el Pla d'Inclusió Social són els punts que han preocupat els alcaldables. Els caps de llista també han apostat pel suport a les entitats culturals i per obrir l'accés de la ciutadania a la pràctica de l'esport.



CiU (Mercè Conesa)
La feina feta en els últims quatre anys de govern de CiU ha fonamentat el discurs de la seva alcaldable, Mercè Conesa, que en clau econòmica ha recordat com l'Ajuntament ha quadrat els números de les arques municipals en una ciutat que ha generat 7.200 llocs de feina. El suport a les cooperatives i als plans d'ocupació han estat altres punts defensats per Conesa, que ha anunciat un nou pla estratègic de comerç.

En l'àmbit de Serveis Urbans, la nacionalista ha posat sobre la taula l'estalvi econòmic que ha suposat l'aplicació de l'Smart City i la inversió feta en millores en els districtes. En el bloc de Serveis a les Persones, ha assegurat que seguiran fil per randa l'acompliment del Pla d'Inclusió Social i la creació d'escoles bressol als nous barris.

En cultura, l'alcaldessa vol fer de Sant Cugat 'una ciutat musical' en què l'Escola de Música i les escoles vagin de bracet en la potenciació d'aquesta disciplina i ha expressat la necessitat de recuperar l'òrgan de gestió del Monestir. En esports, la número 1 de CiU ha situat com 'els grans projectes' la construcció del PAV3 de la Guinardera i el pavelló del nou institut Leonardo.

Conesa ha defensat el model de ciutat de CiU.

Mercè Conesa

Hem estat treballant en aquest quatre anys en polítiques de proximitat a les persones i en atreure empreses i crear llocs de treball.


PP (Jordi Carreras)
L'alcaldable del PP, Jordi Carreras, ha assegurat que l'Ajuntament carrega la crisi sobre els ciutadans amb l'augment d'impostos. La reducció de la pressió fiscal i les bonificacions per a emprenedors són els punts defensats pel popular en l'òrbita econòmica.

El cap del llista ha recordat que el PP és l'únic contrari al Pla de Mobilitat i creu que el transport públic és millorable. També ha tingut un record per a les Planes i la Floresta, districtes que Carreras considera encara desatesos. En Serveis a les Persones, el número 1 del PP ha demanat un replantejament de Promusa i lamentat que es culpi el govern espanyol per la manca d'ajudes en lloguer públic.

En cultura, Carreras ha criticat que l'Ajuntament atorgui subvencions a entitats per' finalitats ideològiques'. L'esport, per Carreras, passa per treure més profit del Consell d'Esports.

Carreras ha reiterat que vol un Ajuntament al servei de les persones.

Jordi Carreras

El que volem és tenir un Ajuntament que estigui a l'alçada de la ciutadania, i que no es manipuli l'Ajuntament amb finalitats polítiques.


PSC (Pere Soler)
L'alcaldable del PSC, Pere Soler, s'ha estrenat en el debat electoral amb la generació d'ocupació com la clau per afrontar la crisi. Un pla de xoc contra l'atur juvenil i mesures perquè les empreses s'estableixin a Sant Cugat són altres propostes econòmiques del socialista.

Soler ha portat una de les seves constants al ple al debat: l'eliminació dels bufadors del servei de neteja. El socialista vol crear un centre per a persones amb discapacitat i portar a Sant Cugat la segona residència pública.

Per Soler, el model cultural santcugatenc ha d'incloure més transparència en l'atorgament de subvencions, crear la sala de concerts i un catàleg d'artistes locals. En cultura, el partit aposta per modernitzar l'OMET, obrir l'accés a l'esport als més desfavorits i revisar el Pla d'Instal·lacions Esportives.

Soler ha afirmat que vol ser 'l'alcalde del canvi'.

Pere Soler

Aquesta ciutat necessita millorar el seu full de ruta i treballar al carrer amb els serveis socials.


ICV-EUiA (Roser Casamitjana)
Roser Casamitjana també s'estrenava com a cap de llista al debat, on ha exposat que el seu partit invertirà en plans d'ocupació per a joves i polítiques de formació. L'economia social i cooperativa i la tarifació social són els altres eixos econòmics que l'ecosocialista ha defensat.

L'alcaldable d'ICV-EUiA considera que s'ha de reformular el model d'urbanisme en els nous barris i posar fil a l'agulla al Pla de Mobilitat. En Serveis Socials, Casamitjana ha situat el Pla d'Inclusió Social com el full de ruta a seguir i treballar amb la Generalitat en matèria educativa per evitar l'obertura de 'cursos bolets'.

La cap de llista aposta, en l'àmbit cultural, per un replantejament del Pla d'Equipaments i la preservació del Monestir. En esports, ICV-EUiA reclama fomentar l'esport en femení i l'esport a l'aire lliure.

Casamitjana ha reivindicat un Sant Cugat verd, sostenible i cohesionat.

Roser Casamitjana

Voldríem construir una ciutat plural on tothom hi càpiga, més cohesionada i sostenible.


CUP-PC (Núria Gibert)
L'altra cara nova del debat electoral ha introduït el discurs més combatiu i ha exposat que l'Ajuntament que vol la CUP-PC ha de garantir la qualitat de vida dels santcugatencs. Això ha exposat l'alcaldable Núria Gibert, que ha defensat la municipalització dels serveis i la lluita contra la precarietat.

Gibert, a banda de defensar una economia social i cooperativa, creu que donar veu als consells del barri posaria sobre el mapa les mancances de la ciutat. Garantir l'accés digne a l'habitatge ha estat el principal punt d'un discurs que també vol una escola bressol pública a preus assequibles.

La independentista ha reivindicat per a la ciutat espais culturals polivalents de mitjà format i facilitar a les entitats el desenvolupament d'activitats a l'aire lliure. En esports, Gibert anuncia una Taula d'Esports i garantir l'accés a tothom a la pràctica esportiva.

Gibert ha defensat el seu model de ciutat en contraposició al de CiU.

Núria Gibert

Toca canviar el model de ciutat. El nostre és integrador, sostenible i cohesionat.


Més de 100 persones s'han donat cita a la Casa de Cultura per seguir el debat de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.