El debat electoral d'Esports se centra en el pressupost i recursos econòmics


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: López, Rovira, Aguilà, Gutiérrez i Benejam, representants de CUP-PC, CiU, PSC, ICV-EUiA i PP

D'esquerra a dreta: López, Rovira, Aguilà, Gutiérrez i Benejam, representants de CUP-PC, CiU, PSC, ICV-EUiA i PP

El debat electoral d'Esports ha girat entorn la necessitat d'augmentar la partida pressupostària de l'àrea esportiva, la revisió de les subvencions i la mancança d'instal·lacions. CiU ha defensat la feina feta durant el seu mandat i es compromet a executar el Pla d'Equipaments aprovat al ple. El PP demana la reducció de despeses i 'càrrecs innecessaris' per aconseguir millors recursos, mentre que el PSC, ICV-EUiA i la CUP-PC reclamen que es potenciï l'esport femení i aposten per garantir una pràctica esportiva a l'abast de tothom.

ESCOLTA-HO

El número 5 de la llista de CiU i fins ara coordinador d'entitats esportives, Eloi Rovira, ha destacat la tasca duta a terme per l'àrea d'Esports i proposa una línia continuïsta per als propers anys. El candidat nacionalista aposta per augmentar el pressupost, reforçar el paper de l'OMET, arranjar les instal·lacions existents i executar el Pla d'Equipaments, que inclou la construcció d'un nou pavelló a la Guinardera i la cobertura de les pistes de Sant Francesc.

Eloi Rovira

El gran cavall de batalla del mandat ha estat posar-nos al dia amb l'estat i situació de les instal·lacions esportives. Hem invertit moltíssim. Tenim dues vies: una de manteniment i una de noves inversions.


El PP admet que el pressupost d'Esports s'hauria d'incrementar, però apunta que també cal reduir despeses i eliminar càrrecs, en concret el de coordinador que ha ocupat Eloi Rovira en els últims anys, que qualifica d'innecessari. El número 2 de la llista dels populars, Álvaro Benejam, assegura que l'assignació de subvencions és desproporcionada i prioritza el manteniment dels equipaments existents a la creació de noves instal·lacions.

Álvaro Benejam

Quan van crear la figura de coordinador d'entitats esportives, ja vam dir que era innecessària. Aquest càrrec fa feina, però són responabilitats del regidor i el seu equip.


El número 13 del PSC, Francesc Aguilà, reclama més pressupost, més subvencions, més equipaments i més suport a l'esport base i l'esport femení. El socialista proposa el reciclatge de bicicletes per a infants, la creació de beques municipals per a esportistes locals de nivell i la cerca d'un patrocinador per al PAV3.

Francesc Aguilà

A Sant Cugat falten instal·lacions esportives. Proposem remodelar i millorar la qualitat d'aquests equipaments.


ICV-EUiA manté que les subvencions s'han d'equilibrar per prioritzar l'esport amateur per sobre dels clubs privats amb afany de lucre. El número 2 dels ecosocialistes, Ramon Gutiérrez, destaca la necessitat de potenciar la vessant social de l'esport i es compromet amb la igualtat de gènere en l'àmbit esportiu.

Ramon Gutiérrez

Les subvencions han de prioritzar l'esport amateur i excloure les entitats privades amb afany de lucre.


La CUP-PC critica la manca de participació de les entitats en les decisions preses per la regidoria d'Esports i reclama la municipalització de la gestió de l'OMET i els serveis públics de l'àrea. El suplent número 1 de la llista de la coalició, Jordi López, vol que es regularitzi les condicions de treball dels treballadors de l'OMET i assegura que molts d'ells han cobrat en negre. A més, la CUP-PC es posiciona a favor del suport a l'esport femení i de la cohesió social a través de l'esport, i posa en dubte que CiU executi totes les instal·lacions projectades al Pla d'Equipaments.

Jordi López

La gestió de l'àrea esportiva ha de ser de titularitat pública. Volem regularitzar les condicions laborals dels treballadors de l'OMET i altres entitats esportives.


De dilluns a divendres de la setmana que ve, cada matí, d'un quart a tres quarts de deu, Cugat.cat emetrà en directe per televisió 'streaming' i ràdio una entrevista amb cadascun dels candidats dels cinc partits que actualment tenen representació al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.