La resolució de la Junta Electoral sobre l'estelada no afecta Sant Cugat


  • Comparteix:

Estelada ubicada a la plaça de Lluís Millet

Estelada ubicada a la plaça de Lluís Millet

La resolució de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la petició de Societat Civil Catalana (SCC) de retirar les estelades dels espais i edificis públics durant la campanya de les municipals no afecta places com la de Lluís Millet de Sant Cugat. La JEC ha ordenat els ajuntaments a 'abstenir-se de col·locar en edificis públics i locals electorals símbols que poden considerar-se partidistes'. L'estelada col·locada per l'Ajuntament està ubicada a la plaça de Lluís Millet i no en un edifici públic o local electoral, com diu la resolució de la JEC.

La interpretació de SCC és diferent i considera que la resolució inclou tant espais públics com rotondes i murs d'entrada a municipis. També ha remarcat que la resolució de la JEC no es limita només al període electoral perquè 'les institucions públiques han de ser democràtiques sempre'. Per això han de mantenir sempre la neutralitat davant de qualsevol opció política, per la qual cosa han assegurat que denunciaran qualsevol bandera que pengi d'una institució i espai públic.

Tot i així, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que l'Ajuntament compleix amb la normativa vigent i, en aquest sentit, la legalitat els empara. Per això, ha dit Conesa a Cugat.cat, la resolució de la Junta Electoral Central no afecta Sant Cugat.

Mercè Conesa

A àmbit de Sant Cugat la situació es normalitzada i no hi ha cap estelada que estigui en la situació que diu la Junta Electoral Central. S'ha de tenir molta tranquil·litat.


L'origen de la demanda
Hores abans de l'inici de la campanya electoral, Societat Civil Catalana va demanar als partits polítics santcugatencs que reclamessin la retirada de l'estelada a la plaça de Lluís Millet durant aquest període electoral 'per millorar la qualitat democràtica' de les eleccions.

Una iniciativa, la de SCC, que va començar al març passat, quan l'entitat va denunciar el consistori per col·locar l'estelada a la via pública després que l'administració es negués a treure-la. Dies després, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va desestimar la petició de SCC de retirar de forma cautelar l'estelada de la plaça de Lluís Millet mentre no es resolgués la demanda interposada a l'Ajuntament per haver instal·lat aquesta bandera 'inconstitucional'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.