Anna Simó veu en la independència la solució perquè la LOMCE no afecti el país


  • Comparteix:

La vicepresidenta primera del Parlament i portaveu d'ERC, Anna Simó, creu que la solució perquè la LOMCE no afecti el país és assolir la independència. La també membre de la comissió d'Ensenyament ho ha dit aquest divendres a la plaça del Rei en un acte de suport a la candidatura d'ERC-MES, on ha defensat el model d'immersió lingüística que 'garanteix que català i castellà es coneguin d'igual manera' en un entorn 'absolutament d'oferta en castellà', posant com a exemple els mitjans de comunicació, els jocs, l'àmbit judicial i els etiquetatges.

L'alcaldable de la coalició, Mireia Ingla, ha qualificat la nova llei d'educació de 'centralista, adoctrinadora, segregadora i elitista' i veu l'ensenyament com un dels 'pilars fonamentals' d'un nou estat. Per la seva banda, Simó ha lamentat que els tres poders estatals vulguin acabar amb un model educatiu 'mobilitzant famílies molt polititzades' i també ha volgut prevenir de la possibilitat que la canalla pateixi les conseqüències d'aquest conflicte.

La vicepresidenta del Parlament creu que la millor via per lluitar contra la nova llei d'Ensenyament és que el país assoleixi la independència.

Anna Simó

L'única manera real i eficient per poder evitar que el nostre sistema educatiu deixi de funcionar tan bé és tenir un estat propi preservat dels tres poders de l'Estat.


Simó ha fet una crida a la ciutadania perquè acudeixi a les urnes el 29 de maig i s'ha mostrat convençuda que com més alta sigui la participació, més alta serà la representació sobiranista que s'aconsegueixi als ajuntaments del país. En aquest sentit, ha expressat el seu desig perquè la candidatura d'ERC-MES sigui un 'poder decisiu' durant el proper mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.