El PSC assumirà un codi ètic de transparència i austeritat si assoleix l'alcaldia


  • Comparteix:

Soler i Cáceres, durant l'acte

Soler i Cáceres, durant l'acte

El PSC es compromet a aplicar, en cas que assoleixi l'alcaldia, un codi ètic en què destaquen la transparència i l'austeritat en la gestió, la limitació a dos mandats, la renúncia de dietes i la publicació dels patrimonis personals. El número 2 del partit, Michael Cáceres, considera aquest compromís necessari per retornar als ciutadans la confiança en la classe política.

El codi ètic dels socialistes, que es pot consultar a Peresoler.cat, arrenca amb els principis d'austeritat, responsabilitat i transparència en la gestió en cas que entrin a l'alcaldia. No aposten per la duplicació de càrrecs de l'alcalde i sí per la limitació a dos mandats de la màxima autoritat municipal. Un punt destacat del compromís socialista és la renúncia a mantenir relació contractual amb cap empresa vinculada amb l'Ajuntament després de la sortida del consistori, durant un període que pot anar dels cinc als 10 anys.

El cap de llista del PSC, Pere Soler, ha explicat que en cas de ser alcalde rebria com a sou una aportació única pública, renunciant a les dietes. També publicaria el seu patrimoni públic i el de la resta de càrrecs electes socialistes. Un altre punt seria la gestió d'obsequis rebuts a àmbit institucional, dins la política esgrimida de transparència.

El número 2 del PSC, Michael Cáceres, creu necessari la creació d'aquest codi ètic perquè cal restablir, diu, entre els ciutadans la confiança cap a la classe política.

Michael Cáceres

La gent desconfia dels seus representants i això posa en perill a la mateixa democràcia.


Els socialistes també volen recórrer al transport públic en els desplaçaments institucionals i garantir una pluralitat política en l'ús dels mitjans públics de comunicació. 'No al clientalisme, ni al sectarisme' és un altre dels aspectes argüits per la formació, així com l'assumpció que posaran els interessos de ciutat per davant dels de partit. Per últim, Soler es compromet a no utilitzar el seu càrrec, en un eventual govern municipal, per influir en la contractació d'amics o familiars per a l'Ajuntament o empreses vinculades al consistori.

En cas de no assolir l'alcaldia, el PSC i els seus regidors elegits aplicaran l'esperit del codi ètic en la seva feina com a càrrecs electes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.