La CUP-PC vol veïns en lloc de càrrecs polítics per presidir els consells de barri


  • Comparteix:

La CUP, en una imatge d'arxiu

La CUP, en una imatge d'arxiu

La CUP-PC vol modificar el funcionament dels consells de barri i proposa situar com a president un veí elegit en votació popular en lloc d'un càrrec polític i portar les resolucions a votació del ple municipal. És una de les actuacions que la coalició promet de cara als comicis en l'àmbit de participació, juntament amb la creació de consultes populars periòdiques, assemblees municipals obertes i mecanismes informatius accessibles.

La CUP-PC té clar que la participació ciutadana és un dels eixos importants que defensarà en el compte enrere per a diumenge, dia de jornada electoral. És per això que, dins el seu eix de 'radicalització de la democràcia', els independentistes prometen una intervenció important en el funcionament dels consells de barri començant per l'elecció del seu president, que deixaria de ser un càrrec polític -actualment és un dels regidors de l'equip de govern- per esdevenir un veí elegit pels mateixos ciutadans.

Amb aquesta mesura, la CUP-PC vol que els consells siguin 'unes veritables eines de debat i decisió', tal com explica la cap de llista, Núria Gibert.

Núria Gibert

Segueix la línia de pujar el poder de decisions als ciutadans que coneixen més bé la realitat del territori.


Els independentistes consideren que els veïns han d'incorporar propostes en l'ordre del dia, que les resolucions han d'arribar al ple i que s'ha d'incloure la lliure disposició a inversió en lloc de a despesa ordinària.

Altres propostes dels independentistes són: la creació de consultes populars periòdiques perquè els ciutadans participin en la definició dels grans projectes, l'impuls d'assemblees municipals obertes i l'habilitació de mecanismes informatius per accedir a l'actualitat municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.