C's presenta un miler de signatures a favor de retirar l'estelada de Lluís Millet


  • Comparteix:

C's Sant Cugat ha presentat la instància aquest dimarts a l'Ajuntament / Foto: C's Sant Cugat

C's Sant Cugat ha presentat la instància aquest dimarts a l'Ajuntament / Foto: C's Sant Cugat

Ciutadans (C's) ha presentat una instància a l'Ajuntament en què demana la retirada de l'estelada de la plaça de Lluís Millet. La petició compta amb el suport d'un miler de signatures i la formació argumenta que la bandera independentista trenca el principi de neutralitat a favor d'una ideologia concreta. C's presenta la instància tot i que divendres passat la Junta Electoral Central (JEC) va emetre una resolució que especificava que durant campanya electoral només s'haurien de retirar les estelades penjades en edificis públics i locals electorals.

L'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, insta l'alcaldessa, Mercè Conesa, a complir 'els principis democràtics bàsics, principalment el de neutralitat de les institucions públiques, per a no interferir de forma partidista en les eleccions municipals'.

Amb la resolució de la Junta Electoral, l'Ajuntament no està obligat a retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet en ser un espai públic, però no un local electoral o un edifici públic.

VOX-FiV i Societat Civil Catalana també han demanat la retirada de la bandera independentista, que va ser col·locada per l'Ajuntament i hi oneja des de la vigília de l'última Diada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.