CiU es consolida al centre, la CUP es fa forta a la Floresta i C's irromp a Mira-sol


  • Comparteix:

Santcugatencs votant el 24 de maig

Santcugatencs votant el 24 de maig

CiU ha assegurat la victòria a les eleccions municipals amb resultats superiors al 35% al centre de Sant Cugat, Valldoreix i Mira-sol, però ha perdut pistonada a la Floresta i a les Planes. Segons dades facilitades pel consistori, la CUP-PC s'ha convertit aquest diumenge en la primera força a la Floresta, mentre que C's ha quedat segona a Mira-sol.

Consulta els resultats
Per districtes
Per col·legis

Centre-est (cens de 26.839 electors)
Al districte més poblat de Sant Cugat, CiU queda primera força amb el 36% dels sufragis. La CUP-PC es fa forta al Centre-est amb gairebé el 15% dels vots, seguida per C's a poc més de dos punts. ERC-MES queda quarta (11,9%) i el PSC aconsegueix el seu millor resultat amb el 7,78%. ICV-EUiA té el 6,8% de vots i el PP queda, per poc, per sobre del 5%.

La participació a aquest districte (60,8%) és gairebé clavada a la mitjana del municipi (60,34%).

Centre-oest (cens de 13.891 electors)
És el districte on CiU fidelitza més votants (41,61%). La CUP-PC (13,51%) i C's (13,46%) queden quasi empatats pel segon lloc. La quarta força és ERC-MES, a cinc punts de distància. El PP recull al Centre-oest el seus millors resultats (8,19%) i el PSC i ICV-EUiA tenen el mateix percentatge de vot: 5,59%.

La participació en aquesta zona és del 63,24%, per sobre de la mitjana santcugatenca.

Mira-sol (cens de 9.571 electors)
CiU s'imposa amb força distància (36,7%) a aquest districte, on es consolida C's, que obté la segona plaça amb el 15% dels sufragis. La CUP-PC és tercera (13%) i ERC, quarta (11,5%). El PP s'endú un dels seus millors resultats (6,33%) i queda per davant d'ICV-EUiA (5,9%) i el PSC (5%).

La participació de Mira-sol és un pèl superior a la mitjana de Sant Cugat, amb un 61,7% de persones que han votat en aquest districte.

Valldoreix (cens de 5.733 electors)
CiU manté la primera posició en aquest territori amb un 35% dels vots emesos. La CUP-PC fa el salt respecte anteriors comicis i passa a ser segona força amb un 16%, seguida a tres punts per ERC-MES, mentre que C's supera la barrera del 10%. Gràcies a aquests resultats, CiU (4), CUP-PC (2), ERC-MES (1) i C's (1) obtenen vocalies a la junta de veïns de l'EMD.

La participació a Valldoreix és gairebé idèntica a la mitjana del 60% del total del municipi.

La Floresta (cens de 3.168 electors)
És l'únic districte on CiU no queda primera força i li pren aquesta posició la CUP-PC. Segons les dades del consistori, els independentistes obtenen un 30,5% dels sufragis. La federació nacionalista es queda amb el 24% i la segueix ERC-MES amb un 12,5%.

A la Floresta, ICV-EUiA obté un dels millors resultats, amb el 10,71%. Aquest districte és un dels territoris on rep menys suport C's (7,37%) i on punxa el PP (4,46%).

La Floresta ha tingut una participació per sota del 60% de mitjana del municipi, amb un 56% de florestants que s'han apropat a les urnes.

Les Planes (cens de 921 electors)
És el districte on els resultats entre les forces són més ajustats. CiU guanya en aquest districte amb un 19% dels vots emesos, seguida de la CUP-PC (16,7%). C's (15%), el PSC (12,8%) i ICV-EUiA (11,9%) superen la barrera del 10%.

ERC-MES es queda amb el 9% i la uaSC hi obté els seus millors resultats, amb un 5,87%.

A les Planes, es registra l'índex més baix de participació del municipi: poc més del 50% de votants han exercit el seu dret aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.