Villaseñor es converteix en l'alcaldable del PSC en vèncer Menéndez


  • Comparteix:

L'actual primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha guanyat la votació en les primàries celebrades aquest dissabte i es converteix en l'alcaldable dels socialistes a les eleccions municipals. Villaseñor ha obtingut el 61'2% del suport, imposant-se així a l'actual cap de l'oficina de l'expresident José Montilla i en dues ocasions alcaldable dels socialistes, Jordi Menéndez, que s'ha endut el 37'6% dels vots. La participació ha superat el 35%.

Ferran Villaseñor ha aconseguit el suport majoritari tant dels militants com dels simpatitzants, amb 72 i 81 vots, respectivament. De la seva banda, Jordi Menéndez, que comptava amb el suport de les executives nacional i comarcal, ha reunit els vots de 47 militants i 47 simpatitzants. En total, 700 militants i simpatitzants estaven cridats a les urnes per decidir l'alcaldable del PSC, vots que s'han comptabilitzat amb el mateix valor per a l'escrutini.

El ja alcaldable del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que amb aquest procés s'unifica internament el partit de cara a les eleccions municipals. Són declaracions a Cugat.cat.

Ferran Villaseñor

L'executiva local donava suport al nostre projecte, però ara s'hi afegeixen les altres executives per aconseguir el trencament de la majoria absoluta de CiU.




De la seva banda, Jordi Menéndez, que ha advocat per la unitat del partit, ha assumit la seva derrota, tot i que la vincula a la manca de suport de l'executiva local.


Jordi Menéndez

M'he d'enretirar perquè la iniciativa li correspon al Ferran. Donaré suport des d'una posició endarrerida perquè és el que ha volgut la gent.





El procés de primàries ha comptat amb el vot de 250 militants i simpatitzants, que representa més del 35% dels socialistes amb dret a vot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.