Rufián: 'Hem de començar a obeir-nos nosaltres mateixos amb una nova legalitat'


  • Comparteix:

Gabriel Rufián, en l'acte a Sant Cugat

Gabriel Rufián, en l'acte a Sant Cugat

El cap de llista per ERC a les eleccions espanyoles i membre de Súmate, Gabriel Rufián, ha qualificat el Tribunal Constitucional (TC) de 'braç armat' del PP per declarar nul·la la resolució independentista i insta els ciutadans a obeir-se ells mateixos 'amb una nova legalitat'. Acompanyat per la senadora i número 3 Ester Capella, l'independent s'ha reunit aquest dimecres amb mig centenar de militants a Cal Gerrer, on ha emplaçat Sant Cugat a 'continuar defensant' els interessos de la ciutadania després que la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola demani investigar el consistori per aprovar la moció en suport al text rupturista del Parlament.

El número 1 per ERC als comicis espanyols ha repartit crítiques a tort i a dret als partits unionistes i ha deixat clar que mai no pactaran amb aquells que anomenen 'colpistes' als qui defensen la independència. Rufián ha dit que la seva formació serà al Congrés espanyol 'una delegació diplomàtica de la República Catalana' que preservarà els interessos dels votants.

Sobre l'anul·lació per part del Constitucional de la resolució de desconnexió amb l'Estat espanyol, Rufián ha carregat contra la politització de les institucions per part del PP i ha emplaçat els ciutadans a tirar pel dret i acatar el mandat d'un nou Estat Català.

Gabriel Rufián

Al final estan usant la Constitució com un codi penal i en contra de la gent. El que hem de fer és obeir-nos nosaltres mateixos, obeir una nova legalitat, una nova constitució.


Rufián ha participat en un col·loqui amb la militància amb Ester Capella, que ha demanat als assistents 'confiar més en ells mateixos' i no deixar-se arrossegar pel 'soroll' que torpedina el procés. Rufián, membre de Súmate, ha etzibat crítiques cap a la dreta espanyola i ha afegit que la independència abanderada pels castellanoparlants 'és el reflex d'un país'.

Gabriel Rufián

Quan Chacón, fins i tot Iglesias, i la dreta parlen de segons quins cognoms, barris i orígens, perd. Perquè Súmate està per dir que això no va d'això, per aquest motiu tenim tanta pressió mediàtica.


Preguntat pels mitjans, Rufián s'ha mostrat satisfet de la feina de l'independentisme després que l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) hagi donat la victòria a Catalunya a ERC en les eleccions espanyoles.

A l'acte, hi han assistit els tres regidors d'ERC-MES, entre ells els candidats Mireia Ingla (Senat) i Èric Gómez (Congrés).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.