Democràcia i Llibertat vol igualtat en els permisos de maternitat i paternitat


  • Comparteix:

Ciuró, a l'acte de DL

Ciuró, a l'acte de DL

Democràcia i Llibertat vol que el permís de paternitat, de dues setmanes, s'equipari en durada al permís de què disposen les mares, situat en 16 setmanes i avançar així en termes d'igualtat. Aquesta és una de les propostes de l'àmbit de la coalició i que ha defensat la número 3 al Congrés, Lourdes Ciuró, en una xerrada-col·loqui celebrada aquest divendres a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

La convergent, actualment diputada al Congrés espanyol, considera que cal treballar per cercar 'noves masculinitats' per acabar amb les desigualtats de gènere. Una manera d'aconseguir-ho, segons Ciuró, és fer que el futur govern espanyol doni als homes l'oportunitat d'acollir-se també a un permís de quatre mesos i així compatibilitzar la cura dels fills.

Lourdes Ciuró

És un greuge per a l'altra part de la parella. Som les principals cuidadores des que el nen neix i això ens empeny a tenir feines més precàries i a cotitzar menys.


La candidata considera que aquest permís ha de ser extensiu no només per tenir cura de menors, sinó també per temes de dependència.

Ciuró també ha abordat les propostes de Democràcia i Llibertat per combatre la violència masclista i ha anunciat que treballarà perquè la Fiscalia obri diligències i investigui igualment les denúncies de maltractament malgrat que siguin retirades per la víctima.

La trobada, amb una trentena de persones, també ha tingut la presència de la candidata al Senat, Sílvia Requena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.