Homs: 'Catalunya transita de la mentalitat de resistència a la de sortir a guanyar'


  • Comparteix:

Francesc Homs ha estat estat l'encarregat d'elaborar la salsa romesco / Foto: Localpres

Francesc Homs ha estat estat l'encarregat d'elaborar la salsa romesco / Foto: Localpres

El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, assegura que 'Catalunya està transitant de la mentalitat de resistència a la mentalitat de sortir a guanyar', en referència a la situació que viu el país amb el procés d'independència. El número 1 de la llista per Barcelona al Congrés espanyol ha fet aquestes declaracions aquest dijous al 'Catalunya start-up nation', un acte que vinculava cuina i emprenedoria a la Masia de Can Ametller de Sant Cugat.

Homs s'ha vestit de xef i ha format equip amb la cuinera del restaurant Semproniana, Ada Parellada, el diputat al Parlament Antoni Castellà i la número quatre per Barcelona, Míriam Nogueres, per elaborar el que han anomenat 'menú de l'emprenedoria'.

Supervisat per Ada Parellada, Homs ha demostrat habilitats culinàries mentre aprofitava per fer metàfores entre el món culinari i el procés sobiranista. Durant una picada d'ametlles per fer salsa romesco, el convergent ha comparat les negociacions amb la CUP amb l'elaboració de l'allioli. En aquest sentit, Homs ha dit que 'estem encaparrats perquè lligui mentre els de fora s'ho miren sense entendre res i aleshores un dia ens trobem que està ben lligat'.

L'exconseller també ha parlat dels riscos que s'han d'assumir amb l'emprenedoria.

Francesc Homs

A vegades hi ha gent que diu que el procés podria no anar bé. Si només miréssim les dificultats, no ho faríem. En el fons Catalunya està transitant de la mentalitat de resistència a la mentalitat de sortir a guanyar.


Homs ha aprofitat quan ha acabat de cuinar per afirmar que la seva és una candidatura 'amb les mans netes'.

Economia i sostenibilitat
El número 2 per Barcelona de DL, Carles Campuzano, creu que la recuperació econòmica ha de respondre a un canvi de model productiu lligat a la sostenibilitat ambiental. Ho ha dit aquest dijous en una visita a la casa eficient Noem instal·lada a EsadeCreapolis de Sant Cugat, a la qual ha arribat en vehicle elèctric. Campuzano ha lamentat 'l'impost del sol' del PP i ha assegurat que una de les primeres mesures que el seu grup engegarà al Congrés dels Diputats serà derogar-lo.

Carles Campuzano

Aspirem que aquestes qüestions les puguem fer des de Catalunya. De les primeres iniciatives que volem presentar és derogar aquesta normativa que ha imposat el PP i que impedeix que es desenvolupi l'autoconsum.


Aquest dijous al vespre DL ha organitzat una altra trobada a la seu de CDC de Sant Cugat on ha posat sobre la taula 'L'èxit de l'esport al nostre país', amb la número 9 a la llista de DL, Carme Sayós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.