ERC assegura que Arrimadas només podrà ser presidenta amb Junqueras a la presó


  • Comparteix:

Una vintena de persones s'han acostat a la parada que ha posat ERC a la plaça d'en Coll

Una vintena de persones s'han acostat a la parada que ha posat ERC a la plaça d'en Coll

ERC ha reclamat la llibertat dels 'presos polítics' aquest dimarts en el primer acte de campanya després de l'enganxada de cartells, i ha animat la ciutadania a triar entre Junqueras i Arrimadas com a futur president o presidenta de la Generalitat, malgrat que el candidat republicà segueixi a la presó. En una xocolatada popular a la plaça d'en Coll, Esquerra ha criticat l'aplicació de l'article 155 i ha reivindicat que vol 'fer república', és a dir, 'retornar el govern al poble' i treballar pel 'benestar de les persones'.

La portaveu d'ERC, Mireia Ingla, ha lamentat que Oriol Junqueras continui a la presó, i ha assegurat que si no n'ha sortit és 'perquè l'Estat sap que si pot exercir com a candidat i presidir la Generalitat, la República tirarà endavant'. En aquest sentit, Ingla posa el focus en la decisió entre Junqueras i Arrimadas.

Mireia Ingla

La gent ha de decidir si vol que Inés Arrimadas sigui la presidenta de la Generalitat o si vol que sigui Oriol Junqueras i, en tot cas, la llista d'ERC. Arrimadas només podrà ser presidenta amb Junqueras a la presó.


ERC també insisteix a qüestionar si Rajoy, Iceta i Arrimadas respectaran el resultat d'unes eleccions que consideren 'il·legals i il·legítimes'.

La pancarta de l'Ajuntament

Pel que fa a la retirada de la pancarta que lluïa a la façana de l'Ajuntament amb el lema 'llibertat presos polítics', Ingla ho considera un fet 'previsible', i ho inclou dins una campanya d''assetjament, repressió i persecució de la llibertat d'expressió i manifestació'.

Mireia Ingla

Una retallada immensa de drets i llibertats fonamentals, que ara s'ha fet d'una manera descarada. És denigrant i demencial però als que tenim el nostre candidat a la presó ja no ens sorprèn res.


El proper acte de campanya d'ERC a Sant Cugat serà aquest dissabte a la tarda a la Casa de Cultura, amb la participació d'Antoni Castellà i Núria Picas.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.