J.M. Balcells (CatComú-Podem): 'Amb la DUI hem passat de la preindependència a la preautonomia'


Temes relacionats

CatComú-Podem reivindica la recuperació dels drets socials amb la bandera de 'la generositat i la tendresa' (15/des/17)

CatComú-Podem reivindica a Sant Cugat les mesures contra 'l'amenaça global' del canvi climàtic (12/des/17)

Catalunya en Comú - Podem aposta per incrementar el parc públic de lloguer per arribar al 15% al 2030 ( 5/des/17)


  • Comparteix:

Josep Maria Balcells, número 78 a la llista per Barcelona

Josep Maria Balcells, número 78 a la llista per Barcelona

Catalunya en Comú-Podem veu les eleccions del 21-D com 'el moment per desencallar l'impàs de la política catalana i les relacions amb l'Estat'. Així ho ha explicat el número 78 a la llista per Barcelona, el periodista santcugatenc Josep Maria Balcells, en una entrevista a Cugat.cat on també ha lamentat 'el daltabaix a la política catalana' que ha suposat la DUI. És una decisió que segons Bacells ha dut el país 'de la preindependència a la preautonomia' ja que en aquests moments 'no tenim ni les competències que ens dóna l'Estatut'.



Balcells ha carregat contra el govern de Puigdemont i contra les polítiques unilaterals de les quals els comuns, diu, 'sempre hi hem estat en contra'. El número 78 dels comuns ha comparat el procés amb l'escenificació de la cançó l''Estaca' de Lluís Llach.

Josep Maria Balcells

En aquests moments jo penso que l''Estaca' no acaba com la cançó d'en Llach. Acaba com el vídeo de la CUP on empenyen la furgoneta i al final s'estimba. Aquí hauríem de dir segur que 'tomba, tomba, tomba i ens podrem estavellar'. Aquesta seria una altra versió de l''Estaca'.


El candidat ha posat sobre la taula la necessitat de parlar de les propostes dels partits més enllà del 'monotema' de la independència, unes mesures, afirma, que s'hauran de pactar amb altres forces. Balcells s'ha mostrat disposat a arribar a acords amb 'les forces d'esquerra' com el PSC i ERC i ha dit que els serà 'molt difícil pactar amb l'antiga Convergència'. En aquest sentit, el santcugatenc també ha etzibat que Catatalunya en Comú - Podem 'no donarà de cap manera suport a Puigdemont com a president' i que tampoc pactarà amb Cs.

Pel que fa al programa social, la confluència d'esquerres es marca com un objectiu destinar el 18% del PIB a la protecció social, una xifra resultat de la mitjana europea, i per tant augmentar en set punts els recursos que la Generalitat hi destina en l'actualitat. Es tracta d'una proposta molt lligada a les polítiques d'habitatge dels comuns amb la qual proposen crear més habitatge públic i controlar el preu del lloguer de pisos a mans de privats.

Balcells s'ha mostrat convençut que els resultats de les eleccions del 21D suposaran un canvi en el panorama polític català.

Josep Maria Balcells

Nosaltres confiem que serem capaços de poder trobar les fórmules perquè ens treguin el 155 i es reverteixi la situació a Catalunya.


El candidat del comuns també s'ha mostrat 'totalment a favor' de la immersió lingüística a les escoles, una aposta, ha dit, que 'han fet els governs progressistes de Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.