La CUP-CC estén la mà als comuns 'cap a la República' i els retreu que 'les claus sense dents no obren portes'


Temes relacionats

Núria Gibert (CUP-CC): 'Les urnes del 21D són una nova oportunitat per comptar-nos' (14/des/17)


  • Comparteix:

La CUP-Crida Constituent convida Catalunya en Comú-Podem a recórrer plegats 'el camí cap a la llibertat, cap als drets polítics i socials i cap a la construcció de la República'. En un acte de campanya al Celler Modernista aquest dilluns, la número 10 de la coalició, la santcugatenca Núria Gibert, ha criticat que els comuns es 'quedin de perfil' i els ha retret que 'les claus sense dents no serveixen per a res', en referència al seu eslògan electoral. La número 8 a la llista, Maria Rovira, també ha instat ERC i Junts per Catalunya a fer possible la República com a conseqüència dels resultats de l'1-O.

Els independentistes veuen els comicis de dijous de la setmana vinent com una cita 'imposada', però també com una oportunitat per reclamar 'totes les sobiranies', per fer efectives polítiques contra les desigualtats i per garantir els drets a l'habitatge, a l'educació i a la salut. La també portaveu del grup municipal de la CUP-PC a Sant Cugat i portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, creu que Catalunya en Comú-Podem no podrà fer possible el seu programa a l'Estat espanyol.

Núria Gibert

Les claus, si no tenen dents, no obren res. Què passarà quan descobriu que no es pot implementar el que proposeu en aquest estat? Us estarem esperant.


Es tracta d'un posicionament compartit per la número 8 i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira, que, a més, ha fet una crida a la resta de forces sobiranistes a fer possible la República per garantir aquests drets.

Maria Rovira

Creiem que la República és una urgència. Necessitem que ERC i JxCat hi siguin.


Les dues candidates cupaires han assenyalat que 'ja no es pot tornar a l'autonomisme o al constitucionalisme'. També han fet una crida als seus per 'convèncer el màxim de gent possible' per aconseguir el vot de cara als comicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.