ERC-Catalunya Sí defensa la viabilitat econòmica d'una hipotètica Catalunya independent


Temes relacionats

Bernat Picornell (ERC): 'No volem una república per canviar de bandera, sinó perquè la gent visqui millor' (17/des/17)


  • Comparteix:

Moment de l'acte / Foto: Twitter ERC

Moment de l'acte / Foto: Twitter ERC

La candidatura d'ERC-Catalunya Sí ha defensat la viabilitat econòmica d'una hipotètica Catalunya independent aquest dijous en un acte de campanya a Cal Gerrer. Sota el lema 'L'economia i l'empresa davant el 21-D', el regidor i membre de Demòcrates, Carles Brugarolas, i l'exsecretari d'Hisenda de la Generalitat per ERC, Albert Castellanos, han ofert una conferència on han donat arguments econòmics per justificar el vot al seu partit. Entre les propostes, hi ha mesures com avançar el model de competitivitat sostenible, accelerar la internacionalització de l'empresa catalana i dependre menys del finançament bancari.

En aquest sentit, Brugarolas ha volgut recordar que la pertinença a l'Estat espanyol 'és el problema número u de Catalunya' i ha justificat el procés independentista com una qüestió de 'responsabilitat moral'. L'extinent d'alcalde d'Economia també ha demanat als assistents que tinguin visió de futur.

Carles Brugarolas

La independència, contemplada com a inversió, és molt rendible perquè el guany és molt gran i indefinit en el temps.


Castellanos ha incidit en l'impacte econòmic que ha provocat la suspensió, per part del Tribunal Constitucional (TC), de diferents lleis aprovades pel Parlament. Segons Castellanos, 'l'actuació del TC ha provocat que la Generalitat no pugui recaptar més de 600 milions l'any'. L'exsecretari d'Hisenda també ha criticat el govern espanyol per 'reforçar una sensació de pànic'.

Albert Castellanos

Hem de combatre les dades que s'estan imposant al relat de que estem vivint una situació de canvis de seus socials massiu. Han tingut un impacte final molt menor del que ens volen dir.


La campanya electoral d'ERC-Catalunya Sí a Sant Cugat continuarà dissabte amb la visita de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.