Junts per Catalunya veu el 21-D com una oportunitat per restituir 'el govern legítim' de Catalunya

Anna Figueras, número 36 per Barcelona de la candidatura de Junts per Catalunya

Eleccions Parlament 21D

Publicat el 19/des/17 per Alba Triadó

Junts per Catalunya veu les eleccions del 21-D com una oportunitat per restituir 'el govern legítim' de Catalunya. La diputada i número 36 de les llistes per Barcelona de la candidatura, Anna Figueras, ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que els comicis de dijous no són 'unes eleccions normals' perquè des de l'1 d'octubre 'en aquest país res és normal'.


MIRA-HO A CUGAT TV

Escolta-ho

La candidata també ha lamentat que 'per pensar diferent et posin a la presó' i ha criticat que 'aquestes eleccions autonòmiques' no les hagi convocat 'el president legítim de Catalunya', Carles Puigdemont, sinó el govern de Mariano Rajoy amb l'aplicació del 155. Precisament, Figueras ha exigit al govern de l'Estat espanyol que accepti els resultats del 21-D.

Anna Figueras

Nosaltres afrontem no només aplicar un programa electoral sinó recuperar una normalitat que diuen que estan aplicant. En tot cas deu ser a cop de porra i via tribunal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La número 26 per Junts per Catalunya també ha carregat contra el PP i Cs davant les crítiques al govern de la Generalitat, al qual han acusat de parlar només del 'monotema'. Figueras ha defensat l'obra del govern durant la legislatura.

Anna Figueras

Hem fet 26 lleis de les quals més del 70% han estat recorregudes perquè segons els senyors del PP i de Cs tenien a veure amb la independència. No sé què té a veure la llei de pobresa energètica amb la independència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Figueras ha assegurat que Junts per Catalunya 'no ha abandonat ni abandonarà mai la via del diàleg'. Ara bé, la diputada ha assegurat que sempre s'han trobat amb un 'no per resposta o amb ningú a l'altre costat de la taula'.

La candidatura sobiranista no entendria que la CUP-CC no donés suport a una possible investidura de Puigdemont com a president 'si tenen la clau de la governabilitat'. En aquest sentit, Figueras ha recordat que a la CUP-CC 'li va anar bé' la figura de Puigdemont per presidir la Generalitat després que Mas 'fes un pas al costat'.