La jornada electoral es desenvolupa sense incidències i amb llargues cues a primera hora


  • Comparteix:

La jornada electoral a Sant Cugat s'ha desenvolupat amb plena normalitat durant el matí amb presència de llargues cues als centres de votació durant les dues primeres hores d'obertura. Els 28 col·legis electorals, amb 86 meses, han obert a les nou del matí sense incidències destacables, tot i que fins gairebé les deu del matí no s'han acabat de constituir totes les meses. 62.459 santcugatencs, un 5,2% més que en els anteriors comicis de 2015, estan cridats avui a votar a les urnes en les eleccions al Parlament de Catalunya.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet una crida a la participació perquè 'la sobirania popular decideixi qui ha de governar a la Generalitat de Catalunya'.

Mercè Conesa

Esperem la màxima participació a nivell de Sant Cugat. Apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans que entenen que la democràcia es basa en la sobirania popular que és la que ha decidir qui governa a la Generalitat de Catalunya.


Conesa també ha explicat que ha rebut notificacions per la presència de llaços grocs i arbres i contenidors pintats de groc a l'exterior dels centres electorals, però que no hi hagut cap incidència destacable.

Mercè Conesa

Apart d'aquestes manifestacions de llibertat d'expressió a la via pública, no hem tingut cap incident destacable i no el tindrem perquè és una jornada que es basarà en el respecte.


Enguany, hi ha dos canvis respecte les darreres eleccions, les espanyoles del juny de 2016: les meses de l'antiga seu de l'Ateneu passen a la Casa de Cultura i el col·legi electoral de l'Escola bressol Tricicle torna a les Piscines del Parc Central. Un altre fet destacable és que la jornada es desenvolupa en un dia laborable, fet que no succeïa des de les primeres eleccions al Parlament Europeu de 1989.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.