Catalunya en Comú-Podem creix en vots i es col·loca en cinquè lloc a Sant Cugat


Temes relacionats

Junts per Catalunya venç a les eleccions a Sant Cugat i Cs es manté com a segona força (21/des/17)


  • Comparteix:

Seguidors de Catalunya en Comú durant l'escrutini

Seguidors de Catalunya en Comú durant l'escrutini

Catalunya en Comú-Podem ha posat en valor els resultats obtinguts a Sant Cugat a les eleccions d'aquest dijous per haver aconseguit mig miler de vots més que en els comicis del 2015, quan es van presentar sota la marca Catalunya Sí que es Pot. Els comuns han aconseguit 3.476 vots, un 6,59% del total, que els situen com la cinquena força més votada. Des de la candidatura, però, veuen 'negatius' els resultats en àmbit nacional per la caiguda en més de 50.000 vots, una diferència que representa la pèrdua de tres diputats. Tot i això, mantenen la posició de quarta força al Parlament de Catalunya.



A Sant Cugat, els membres, simpatitzants i militants de la candidatura han seguit l'escrutini a la seu d'ICV, on els ànims han quedat aigualits pels sondejos publicats. Una quinzena de persones ha seguit la publicació dels resultats, que els han atribuït 273.330 vots i vuit diputats a la candidatura.

El número 26 a la llista per Barcelona dels comuns, el regidor Ramon Gutiérrez, veu amb bons ulls els resultats en clau local, però no en àmbit català.

Ramon Gutiérrez

Són uns resultats que compleixen amb les expectatives que teníem. Hem augmentat en percentatge i en vots a Sant Cugat i estem satisfets, tot i que les notícies pel país, en general, creiem que no són bones.


Gutiérrez lamenta que els resultats, en àmbit nacional, han reforçat els dos blocs independentista i constitucionalista, una situació que com a formació no han sabut revertir. A més, ha afegit que el nou mapa polític farà 'encara més difícil' el projecte de reconstrucció de la convivència en el país i d'avançar en drets socials i nacionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.