Mireia Ingla es presenta per anar a les llistes d'ERC al Congrés a Madrid

L'alcaldessa en funcions va anunciar el 30 de maig que renunciava a l'acta de regidora a partir del 17 de juny


Temes relacionats

Mireia Ingla plega (30/mai/23)


  • Comparteix:

Mireia Ingla en una imatge d'arxiu dalt d'un autobús / Foto: Ajuntament

Mireia Ingla en una imatge d'arxiu dalt d'un autobús / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa en funcions fins al 17 de juny, Mireia Ingla, té la intenció d'anar a les llistes d'ERC a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Fonts properes al partit han confirmat a Cugat Mèdia que la intenció d'Ingla és acompanyar Gabriel Rufián, que repetirà com a cap de llista dels republicans per Barcelona. La incògnita ara mateix és en quina posició de la llista podria anar l'encara alcaldessa. Actualment, ERC compta amb 13 diputats al Congrés, set dels quals de la demarcació de Barcelona. Ingla va anunciar el 30 de maig que no recolliria l'acta de regidora després dels mals resultats dels republicans a les municipals i que deixava la 'política local'.

Per formar part de la llista electoral d'ERC hi ha dos camins, o bé que et proposi l'assemblea comarcal, en el seu cas la del Vallès Occidental, o que ho faci directament l'executiva nacional. Ingla va pel camí comarcal, i dilluns vinent, 12 de juny, se sabrà si és escollida. Preguntada per Cugat Mèdia per aquest tema, Ingla no ha volgut confirmar ni desmentir la notícia.

El següent pas serà que l'executiva nacional ordeni tots els noms proposats per les assemblees comarcals i definir una llista definitiva, que ja se sap que estarà encapçalada per l'actual portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, i posteriorment que aquesta sigui validada pel Consell Nacional d'ERC.

Candidata al Senat el 2011 i el 2015

Si acaba anant a la llista al Congrés dels Diputats, serà la tercera experiència de Mireia Ingla en unes eleccions espanyoles: va formar part de la llista dels republicans al senat l'any 2011 i també el 2015. En cap cas va resultar escollida.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.