Els partits de Sant Cugat fan una crida a la participació en la tradicional enganxada de cartells


  • Comparteix:

Els partits de Sant Cugat han començat la campanya electoral aquesta mitjanit amb una crida a la participació sis mesos després dels darrers comicis espanyols. Les candidatures han posat en valor la nova oportunitat de la contesa electoral i han demanat el suport als 59.833 santcugatencs que podran exercir el dret a vot el 26 de juny.

Convergència
Convergència deixa enrere l'etapa de la coalició Democràcia i Llibertat (DL) i concorre amb el lema 'Fets X Catalunya'. El partit, amb la santcugatenca Sílvia Flury de número 29, ha enganxat el primer cartell de la campanya a la plaça dels Quatre Cantons. L'alcaldessa i membre de l'executiva de CDC, Mercè Conesa, ha assegurat que ara és el moment de 'dir adéu' a Madrid.

Mercè Conesa

Els polítics tenen unes responsabilitats. Estem decebuts amb qui governa a l'Estat espanyol. Volem tenir un paper clau a Madrid per dir que estem disposats a dir adéu.


En Comú Podem
La coalició En Comú Podem es presenta com a paraigua de les formacions ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú. La plaça d'Octavià ha estat l'indret escollit per iniciar la cursa electoral amb el lema 'A Sant Cugat guanyem el canvi'. El militant santcugatenc de Podem Julio Carmona ha fet una crida a la participació per fer fora el PP del govern espanyol.

Julio Carmona

Tenim la possibilitat d'acabar amb les polítiques del PP, revertir les conseqüències de la crisi i recuperar el sistema democràtic.


ERC
ERC ha triat el 'pirulí' de Cinesa per a la tradicional enganxada amb el lema 'L'únic canvi possible'. Els republicans han fet l'acte amb dos santcugatencs com a candidats als comicis: la portaveu Mireia Ingla al Senat i el regidor Èric Gómez, número 11 per Barcelona. El també santcugatenc Bernat Picornell repetirà com a senadorper designació parlamentària.

Ingla considera que les eleccions espanyoles són una nova oportunitat per 'defensar els drets dels catalans' a través de la creació d'un Estat propi.

Mireia Ingla

Volem anar a Madrid perquè l'únic canvi possible és la república catalana. No volem fer el 'sorpasso', volem defensar els drets del catalans.


C's
C's es presenta a les eleccions amb el santcugatenc José Manuel Villegas de número 4 per Barcelona. Amb el lema 'Un president català per canviar Espanya', l'agrupació local ha enganxat el primer cartell al parc de Ramon Barnils. El coordinador de C's, Sergio Blázquez, ha subratllat l'acord que el seu partit va assolir amb el PSOE i ha demanat que els votants 'penalitzin a qui no ha volgut un govern estable'.

Sergio Blázquez

Des del primer dia volíem un acord amb els socialistes. S'ha de penalitzar aquells que no volien cap tipus d'acord.


PP
El PP ha optat per no presentar un cartell com a símbol d''austeritat' i ha engegat la campanya amb un acte al seu local sota el lema '#aFavor'. El president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, repeteix al número 14 a les llistes per Barcelona i, tot i que considera que l'electorat pot estar cansat, ha fet una crida a la participació.

Álvaro Benejam

Entenc que la gent pugui estar cansada, però demano que participin perquè les eleccions són més importants que mai. Cal que Espanya tingui un govern.


PSC
El PSC ha convocat la militància a la cruïlla de les avingudes de Cerdanyola amb Torreblanca. Amb el lema 'Un sí pel canvi', el portaveu socialista, Pere Soler, ha animat els votants a anar a les urnes per fer possible un relleu al govern espanyol.

Pere Soler

Només d'aquesta manera podrem donar el tomb. 'Un sí pel canvi' ha de ser el full de ruta per arribar a les eleccions del 26J.


Convergència, sota les sigles de Democràcia i Llibertat (DL), va guanyar les darreres eleccions espanyoles a Sant Cugat amb el 22% dels vots. En Comú Podem va aconseguir el segon lloc, amb el 20%, seguida per ERC (18,4%) i C's (14%). El PP (11%) i el PSC (7,8%) van quedar en cinquè i sisè llocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.