Sierra (C's): 'Quan una persona és investigada per corrupció, ha de deixar el càrrec'


  • Comparteix:

Sonia Sierra, durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

Sonia Sierra, durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

La diputada al Parlament de C's Sonia Sierra ha insistit que les persones investigades per corrupció política o violència de gènere han de deixar el càrrec i ha apuntat que s'ha d'abolir la figura d'aforat polític. En matèria fiscal, Sierra ha dit que s'ha de perseguir el frau i 'recuperar els 2.800 milions d'euros perdonats de forma absolutament injusta per l'amnistia fiscal del PP'.



ESCOLTA-HO

Sonia Sierra ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Sonia Sierra

Pensem que no pot existir la figura de l'aforat polític. Si una persona és imputada per corrupció política, ha d'abandonar el seu càrrec i anar a primera instància a defensar-se.


Les frases més destacades:

- 'El nostres sistema fiscal és com un formatge de Gruyère: les classes mitjanes i treballadores són les que acaben pagant perquè no tenen assessors que els ajudin a evadir impostos.'

- 'S'han de fer reformes per evitar que les persones que més tenen utilitzin alternatives per no pagar'.

- 'Els que més tenen no paguen tot el que haurien de pagar'.

- 'S'ha de perseguir el frau fiscal i recuperar els 2.800 milions perdonats de forma absolutament injusta per l'amnistia fiscal del PP'.

- 'El deute públic s'ha de renegociar amb la Comissió Europea, però s'ha de pagar'.

- 'Plantegem rebaixar l'IVA cultural al 10%'

- 'Simplificarem les gestions per als autònoms i traurem totes les traves burocràtiques per donar-los totes les facilitats'.

- 'Volem crear 2,5 milions de nous llocs de treball'.

- 'L'ocupació durant els últims 30 anys s'ha gestionatmalament. Necessitem una reforma en profunditat, necessitem contractes estables i no escombraries com els que s'han creat en la legislatura del PP'.

- 'La majoria de contractes que tenim no donen estabilitat ni permeten tenir plans de futur. S'ha de reestructurar totalment el mercat laboral'.

- 'Proposem canviar la reforma laboral, però no derogar-la fins que tinguem una alternativa perquè, si ho féssim així, tornaríem a tenir la proposta anterior que tampoc no ens agrada'.

- 'Per garantir el sistema de pensions, volem que treballin més persones i que tinguin uns millors sous per cotitzar més'.

- 'Volem acabar amb el capitalisme 'd'amiguetes', que és el que s'ha fet per exemple amb les concessions a les empreses elèctriques'.

- 'El que volem és que Espanya tingui un model federal com l'alemany'.

- 'S'ha de clarificar de qui són les competències per no marejar els ciutadans'.

- 'En el cas de sanitat, demanem que qualsevol persona d'Espanya es pugui visitar en un centre mèdic de Catalunya i viceversa'.

- 'Hi ha d'haver un ministeri de Cultura que coordini les activitats però sabem que Espanya és un país multicultural i això s'ha de potenciar'

- 'Els municipis tenen la possibilitat d'unir-se per mancomunar serveis. Hi ha d'haver un seguit de serveis que s'han de donar a tots els ciutadans, visquin a un poble o a una ciutat'.

- 'El problema és que gran part del pressupost de la Diputació va destinat als polítics i als seus assessors. Moltes vegades es discuteixen coses que no tenen res a veure amb les competències que té aquesta administració'.

- 'Volem que quan una persona sigui investigada per corrupció o violència de gènere deixi el seu càrrec'.

- 'No pot existir la figura de l'aforat polític. Si una persona és investigada, ha de deixar el seu càrrec'.

- 'Rajoy té una motxilla molt pesada: els missatges a Bárcenas, la senyora Rita Barberá aforada... És la cara visible de la corrupció del PP perquè n'és el president'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.