Gómez (ERC): 'La nostra línia vermella a Madrid és defensar la sobirania del poble de Catalunya'


  • Comparteix:

Èric Gómez durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

Èric Gómez durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

El candidat número 11 per Barcelona d'ERC, el regidor santcugatenc Èric Gómez, ha explicat que 'la línia vermella' que té el seu partit és protegir la sobirania del poble de Catalunya a Madrid. Gómez ha defensat que els republicans independentistes es tornin a presentar a les eleccions espanyoles perquè volen ser allà on es prenen decisions que afecten els catalans.



ESCOLTA-HO

Èric Gómez ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Èric Gómez

El que farem a Madrid serà continuar defensant la sobirania del poble de Catalunya. Aquesta és la nostra línia vermella.


Les frases més destacades:

- 'Ens presentarem a tots els espais de poder que hi hagi fins al dia que construïm la república catalana. Mentre a Madrid es prenguin decisions que afectin els catalans, ERC hi serà'.

- 'El nostre paper és defensar la sobirania del poble de Catalunya. Aquesta és la nostra línia vermella'.

- 'Abans de donar suport a un dirigent espanyol, demanem als partits espanyols que es posin d'acord i que el referèndum el veiem sobre la taula'.

- 'No anem a Madrid a fer reformisme espanyol, però si som decisius sempre estarem al costat de les esquerres. No anem a pactar si l'IRPF puja o baixa, però, si ens toca votar, apostem per una política fiscal que redistribueixi millor'.

- 'Ja hem proposat una baixada de l'IVA general i també que l'IVA cultural retornés als nivells anteriors que el PP l'apugés'.

- 'Els productes de primera necessitat, com les compreses o els bolquers, no poden tenir un IVA del 21%'.

- 'S'ha d'invertir en economia productiva. S'ha de deixar de finançar AVE que no porten enlloc ni aeroports que no tenen funció. S'ha de rebaixar un 40% la despesa militar'.

- 'Volem reduir la morositat amb la qual els autònoms estan cobrant, tant per part de les administracions públiques com de les grans empreses'.

- 'De moment, estem construint les estructures d'estat. Això també afectarà els pensionistes, que tindran garantides les pensions. Volem que en cap cas siguin inferiors als 1.000 euros mensual'.

- 'El primer que farem des de Madrid és defensar l'autonomia dels municipis i que puguin continuar prestant els serveis que actualment presten. No permetrem que ens diguin que s'han de tancar escoles bressol o serveis socials'.

- 'Els municipis estan infrafinançats mentre l'estat malgasta diners públics en Defensa i estructures faraòniques'.

- 'Les diputacions han de suprimir-se perquè és una estructura obsoleta que no correspon a la realitat del nostre país'.

- 'L'independentisme pot guanyar aquestes eleccions i convé que tothom tingui clar que l'únic canvi possible és la república catalana'.

- 'Una victòria d'En Comú Podem a Catalunya és irrellevant perquè per fer un referèndum pactat amb l'estat, com volen, necessiten el PSOE'.

- 'A Sant Cugat, el nostre objectiu és que l'independentisme guanyi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.