Calvet (CDC): 'En última instància, no descartem un referèndum unilateral d'independència'


  • Comparteix:

Damià Calvet, a l'entrevista electoral a Cugat.cat

Damià Calvet, a l'entrevista electoral a Cugat.cat

El tinent d'alcalde d'Urbanisme a l'Ajuntament de Sant Cugat i membre de CDC, Damià Calvet, no descarta tirar endavant un referèndum unilateral d'independència (RUI) si a Madrid no troben ningú que s'assegui amb ells per parlar-ne i si tampoc no troben empara internacional. Calvet aposta per estimular l'economia a través de polítiques actives d'ocupació.



ESCOLTA-HO

Damià Calvet ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Damià Calvet

Primer nosaltres ens hem d'asseure. Si ningú no s'asseu amb nosaltres hem de demanar empara internacional i si així no ho aconseguim hem d'anar a solucions unilaterals. Com a última instància no podem descartar un RUI.


Les frases més destacades:

- 'Busquem una fiscalitat que estimuli el creixement i redistribueixi la riquesa. Per això busquem un IRPF que sigui molt horitzontal però que gravi també les rendes més altes'.

- 'S'ha de buscar una fiscalitat per a les rendes molt altes i una altra de diferent per a les rendes mitjanes-altes'.

- 'Estem lligats per uns objectius de dèficit europeus que hem de complir. Hem de continuar mirant en quins àmbits es poden ajustar despeses sense fer un pas enrere en sanitat i educació'.

- 'L'IVA és un impost de consum que està reconegut internacionalment i s'aplica a tots els països similars al nostre. Creiem que pot ser de tipus elevat allà on hi ha rendes elevades amb sous elevats. Aquí s'ha de ser molt caute amb el tipus de l'IVA. Hi ha alguns productes bàsics que no poden tenir un IVA alt, com el cultural. És una vergonya que el tinguem en els nivells que el tenim. Així no es pot estimular una societat'.

- 'S'han de fer polítiques actives d'ocupació. Ens preocupa que el debat polític se centri més amb les retallades i la prestació de serveis i no pas en un debat sobre l'estímul de l'economia'.

- 'Necessitem que hi hagi molta ocupació i que vingui donada per la dinamització de noves inversions. Si s'aconsegueix una gran base, serem capaços d'anar remuntant'.

- 'Quan vam votar a favor de la reforma laboral del PP, a principis de l'anterior legislatura, vam pensar que era una bona idea tenint en compte el context econòmic que hi havia. Amb el pas dels anys, veiem que hi ha algunes coses que haurien d'haver estat més ben plantejades'.

- 'El referèndum s'aconsegueix obeint el mandat del Parlament. Si no trobem ningú que s'assegui amb nosaltres ni tampoc empara internacional, com a última instància no descartem un referèndum unilateral d'independència (RUI)'.

- 'La corrupció és una xacra que tenim com a sistema i s'hi ha de tenir tolerància zero. És legítim que hi hagi algú que no es fiï de Convergència però també es legítim que nosaltres defensem la nostra honorabilitat'.

- 'Als que estan pensant votar En Comú Podem els diem que no es deixin enganyar perquè el que cal ara és impulsar el procés de transició nacional i que sumin les forces independentistes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.