L'Ajuntament fomentarà la participació de la ciutadania europea de Sant Cugat a les eleccions


  • Comparteix:

Santcugatencs fent cua per votar

Santcugatencs fent cua per votar

L'Ajuntament es compromet a treballar per fomentar la participació de la ciutadania europea resident a Sant Cugat a les eleccions municipals i europees. L'acord arriba arran d'una moció originalment presentada per C's que també recull l'acord del consistori d'informar als ciutadans dels estats membres de la Unió Europea que s'empadronin a la ciutat per exercir el dret a vot en aquests sufragis. El text ha esdevingut institucional.

ESCOLTA-HO

Amb aquest acord, el consistori també es compromet a posar a disposició d'aquestes persones en el moment de l'empadronament el formulari per demanar el vot als comicis locals i europeus. La moció també ha acordat crear un vincle amb la seu electrònica de l'Ajuntament per integrar la informació al web municipal 'de forma clara i visible'.

El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha agraït a la resta de grups el suport rebut.

Aldo Ciprián

Vull recordar també que els ciutadans llatinoamericans amb passaport europeu tenen capacitat per votar.


Tots els partits han aplaudit la presentació de la moció i han subratllat que l'ideal seria que totes les persones que viuen a Sant Cugat poguessin votar independentment de la situació del seu país d'origen. En el cas d'ERC-MES s'ha apuntat que l'ideal seria fixar el dret a vot als 16 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.