Sant Cugat, escollida Ciutat Europea de l'Esport 2018


  • Comparteix:

Foto de família de la Coordinadora d'Entitats Esportives el passat 23 de setembre

Foto de família de la Coordinadora d'Entitats Esportives el passat 23 de setembre

Sant Cugat del Vallès ha estat escollida Ciutat Europea de l'Esport 2018 per l'associació ACES Europe, tal com ha confirmat a Cugat.cat el seu secretari general Hugo Alonso. Sant Cugat ha estat 'entre les millors' pel que fa a la puntuació obtinguda a partir de deu criteris que avaluen les instal·lacions, la programació i les inversions esportives, entre d'altres paràmetres. El guardó no suposa cap aportació econòmica directa, però sí una major visibilitat internacional i la possibilitat d'accedir a subvencions de la Unió Europea en l'àmbit esportiu.

El regidor d'esports, Eloi Rovira, s'ha mostrat 'molt content i orgullós' per aquest reconeixement que, diu, posa en valor la feina feta durant anys de manera transversal per part de molts actors diferents.

Eloi Rovira

És un orgull que se'ns reconegui des d'un estament europeu tota la feina feta com a ciutat, tant des de l'Ajuntament com des de les entitats esportives, el CAR, les escoles o el món associatiu del tercer sector.


Rovira ha explicat que encara no pot concretar quines iniciatives s'impulsaran però que hi ha una comissió que ja treballa per preparar un calendari d'activitats.

ACES Europe atorga tres reconeixements segons el tamany de les poblacions que presenten candidatura: Vila, Ciutat o Capital Europea de l'Esport. El secretari general d'aquesta organització privada sense ànim de lucre, Hugo Alonso, explica què premien aquestes distincions.

Hugo Alonso

Aquelles ciutats que promoguin les bones pràctiques esportives, enteses com a esport per a tothom, integrador i generador de salut i benestar.


Enguany, a l'estat espanyol, també han rebut la condició de Ciutat Europea de l'Esport Guadalajara, Antequera i Santa Lucía, a Gran Canaria. En canvi han quedat decartades les candidatures de Talavera de la Reina i Paterna. El 6 de desembre es farà l'acte oficial d'entrega de premis al Parlament Europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.