La CUP-PC exigeix a Conesa que trenqui l'acord amb el PSC si aquest dóna suport a l'aplicació del 155


  • Comparteix:

La portaveu cupaire, Núria Gibert

La portaveu cupaire, Núria Gibert

La CUP-PC ha fet arribar aquest divendres una carta a l'alcaldessa, Mercè Conesa, per instar-la a trencar el pacte entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC si els socialistes no fan 'un desmarcatge públic de la política instal·lada al sí de la seva federació'. Els anticapitalistes fan referència a la demanda del PSOE perquè el PP intervingui els Mossos d'Esquadra, TVC i Catalunya Ràdio i consideren que 'és impossible' mantenir l'acord de govern si el PSC secunda el suport a la suspensió de l'autonomia del país.

Els cupaires consideren que 's'ha de posar fi a la hipocresia que els representants dels partits no assumeixin el que fan' les seves formacions. La coalició anima el PDeCAT-Demòcrates 'a posar fi a l'actitud de perfil i desresponsabilització' dels PSC local. La portaveu de l'agrupació, Núria Gibert, creu que no es pot separar les qüestions locals de les nacionals.

Núria Gibert

És un oxímoron. Tots participem de la mateixa societat. És un despreci molt important als 30.000 santcugatencs que van anar a votar.


D'acord amb aquestes peticions, la CUP-PC no participarà en cap acte 'de defensa de les llibertats' on també hi siguin els socialistes, a qui veuen com 'una part inqüestionable del problema'.

Més peticions
ERC-MES també ha demanat recentment el trencament del pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC. Els republicans van demanar aquest dilluns a l'alcaldessa que ho fes 'per dignitat' i com a mostra de suport a les 30.095 persones que van donar suport al 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre, les quals representen el 88,43% de les persones que van votar aquell dia al municipi. Els republicans van explicar que el PDeCAT no pot tolerar l'acord amb els socialistes a àmbit local quan el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista al diari 'El País', va donar suport al requeriment que va plantejar Mariano Rajoy.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.