1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat

Aquesta previsió, visible a partir del 2021, completarà el compromís del 5% d'HPO del parc immobiliari


Temes relacionats

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen avortar el Pla d'Acció de Promusa i fer efectiva la reprovació del gerent (12/abr/18)


  • Comparteix:

Una promoció de Promusa

Una promoció de Promusa

L'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates portarà al ple de dilluns l'aprovació del Pla d'Acció de Promusa 2030, una eina de planificació que dissenya el full de ruta de Sant Cugat en habitatge públic a curt, mig i llarg termini. La previsió, segons el document facilitat per part de l'oposició, és construir 1.288 pisos de lloguer entre 2021 i 2031, 311 dels quals a càrrec d'altres promotors públics i privats. El pla inclou 48 habitatges a Valldoreix, 11 pisos a la plaça de l'estació de la Floresta, 177 als terrenys florestans cedits a l'AMB, 120 a Mira-sol i 660 a Can Fontanals, darrere de l'Hospital General. La previsió és que, d'aquí a 13 anys, un 5% dels habitatges de la ciutat siguin habitatge públic protegit.

En el punt del ple per autoritzar la injecció pluriennal (cinc anys) de dos milions a Promusa per fer habitatge públic (HPO) s'inclou aquest pla d'acció, que no permetrà la votació per separat. El document, que és també un mecanisme de control intern i financer, va rebre el vot contrari de la CUP-PC, Cs, ERC-MES i ICV-EUiA a la junta general de Promusa, a la qual no va acudir el regidor adscrit, Dimitri Defranc. El PP va marxar abans de la votació.

El pla recull, a curt termini, les promocions en curs de Rius i Taulet, de Jeroni Pujades i les Cases dels Mestres, aquest últim un projecte que acumula nombrosos retards i que, segons el document, requereix una reformulació de Sostre Cívic.

La planificació marca a partir del 2021 i fins al 2031 la construcció de 1.288 pisos, amb una aposta pels districtes, tret de les Planes, on no hi ha reserva de sòl per a HPO. Així, entre el 2021 i el 2023, a mig termini, el govern planeja l'aterratge d'HPO a Valldoreix (carrer de Santjoanistes), la plaça de l'estació de la Floresta, Benet Moixó (Turó de Can Mates) i Pla de Vinyet.

A llarg termini, la intenció és crear 120 pisos a Can Cabassa (Mira-sol), on es va suspendre el pla de millora i on els veïns van presentar un contenciós contra l'Ajuntament per presumptes irregularitats en la modificació del PGM, i 660 pisos a Can Fontanals, darrere de l'Hospital General. Uns terrenys, propietat de privats, segons l'oposició.

Un pla d'acció que vol acomplir el compromís que el 2031, Sant Cugat disposi d'un parc immobiliari amb un 5% dels habitatges (37.149) destinats a lloguer protegit (1.857).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.