Conesa deixa l'alcaldia de Sant Cugat per assumir la presidència del Port de Barcelona


Temes relacionats

Carmela Fortuny es perfila com a alcaldessa de Sant Cugat ( 5/jun/18)

Conesa, a disposició del nou govern de la Generalitat per assumir responsabilitats ( 1/jun/18)

Port de Barcelona, possible destinació de Mercè Conesa (30/mai/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, serà la presidenta del Port de Barcelona, segons ha confirmat Cugat.cat. La seva nova responsabilitat comportarà canvis en l'alcaldia, que presumiblement assumirà la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i en la Diputació de Barcelona, que segons alguns mitjans, recaurà en Marc Castells, alcalde d'Igualada. Conesa, que mantindria l'acta de regidora fins juliol, ja va anunciar que no repetiria com a alcaldable del PDeCAT en les properes eleccions municipals, després de gairebé dos mandats al front del consistori.

Després d'un acte aquest dimarts amb el que seria el seu predecessor al Port de Barcelona, Sixte Cambra, Conesa s'ha reunit amb la militància del partit a la seu del PDeCAT. Hi han acudit la majoria dels regidors del govern, entre ells Carmela Fortuny. Tampoc no ha faltat a la cita el conseller de Territori i extinent d'alcalde, Damià Calvet.

El nomenament de la nova presidenta de l'autoritat portuària estaria a l'espera de ser publicat al DOGC per ser efectiu. Font consultades per Cugat.cat confirmen que Conesa conservaria l'acta de regidora fins al juliol 'per resoldre' en aquesta etapa de transició el relleu a l'alcaldia, la presidència de la Diputació i el traspàs de responsabilitats de la mateixa autoritat portuària i empreses associades. La següent persona a la llista de CiU a les darreres municipals és la independent Sílvia Solanellas, directora de la Fundació Sant Cugat Actiu.

Conesa oferirà una roda de premsa conjunta aquest dimecres amb Damià Calvet i Sixte Cambra a Barcelona. Després citarà als mitjans a l'ajuntament per donar compte de la seva marxa de l'alcaldia.

Un camí de vuit anys a l'alcaldia
Nascuda a Terrassa, Mercè Conesa va instal·lar-se a Sant Cugat fa gairebé 30 anys, quan va iniciar-se a la vida política. Va començar a militar a CDC així com la carrera professional, com a lletrada al servei jurídic de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). El 1996 va entrar a la Generalitat com a tècnica superior de la Direcció General d'Administració Local, càrrec que va compaginar amb el de professora de Dret Administratiu a la UAB.

Acabada l'etapa, Mercè Conesa va decidir treballar per a la ciutadania de Sant Cugat. Des del 1999 fins el 2003 va ocupar el càrrec de tinenta d'alcalde d'Igualtat i Polítiques Socials. El 2003 va ser nomenada tinenta d'alcalde de Territori, posició que va assumir fins que al desembre de 2010 va substituir Lluís Recoder a l'alcaldia i es convertia així en la primera dona en liderar la ciutat.

A àmbit supramunicipal, Conesa va ser elegida presidenta de la Diputació de Barcelona el 2015, moment en que deixa de ser portaveu de CDC. Després de la dissolució del partit, ingressa al PDeCAT, formació de la qual és presidenta del Consell Nacional des del 2015. En clau local és membre de l'executiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.