Fortuny proposa a ERC-MES entrar al govern i els republicans s'hi tornen a negar


Temes relacionats

Carmela Fortuny: 'La meva manera de fer política és des de la proximitat' (12/jun/18)

ERC-MES no entrarà al govern però obre la porta a suports puntuals amb CiU (12/jun/15)


  • Comparteix:

Ingla, al ple extraordinari de renúncia de Conesa i entrada de Fortuny / Foto: Localpres

Ingla, al ple extraordinari de renúncia de Conesa i entrada de Fortuny / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha ofert a ERC-MES entrar al govern, integrat per PDeCAT-Demòcrates, però els republicans han declinat novament la proposta. L'executiva d'ERC-MES considera que es mantenen els mateixos supòsits que els van portar a dir 'no' a Mercè Conesa, a principis de mandat, i que volen ser l'alternativa a 'un govern de 30 anys'. Sobre la política de pactes, Fortuny ha descartat tornar a aliar-se amb el PSC per discrepàncies en qüestions nacionals.

Tal com va fer la seva predecessora, la nova alcaldessa ha formalitzat la proposta a ERC-MES, tal com ja va apuntar en l'entrevista a Cugat.cat. Ha estat un dels primers contactes en els primers dies com a alcaldessa.

Aquest dimarts, en la roda de premsa per anunciar el canvi de responsabilitats de Joana Barbany, l'alcaldessa ha aprofitat per confirmar que ERC-MES ha declinat entrar al govern. Ho ha lamentat, però ho ha trobat 'comprensible'.

Carmela Fortuny

Aquest matí, Mireia Ingla m'ha comunicat que no entrarien al govern. Ho veig comprensible. Ella es presenta a cap de llista i estem a un any d'acabar el mandat.


En un comunicat posterior, ERC-MES ha detallat aquesta negativa, de nou, al govern del PDeCAT-Demòcrates després de la reunió de l'executiva republicana. El principal motiu, ha dit la portaveu Mireia Ingla, és que Fortuny endegarà una política continuïsta i això no fa variar els republicans de les objeccions de principis de 2015.

Mireia Ingla

Fortuny forma part d'aquest projecte. Les circumstàncies no han canviat i en el seu moment vam tenir un debat molt intens a ERC.


Durant la tertúlia de Cugat.cat, el regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha recordat que l'equip de govern pot recuperar el pacte d'estabilitat pressupostària signat entre les dues formacions. Tot i així, la coalició republicana ha exposat que 'continuarà fent una oposició responsable i constructiva' i que treballaran per l'acompliment del mandat de l'1-O.

Per la seva banda, Fortuny ha admès que ha esperat la resposta d'ERC per acabar de configurar el cartipàs definitiu, que es presentarà aquest divendres. L'alcaldessa ha expressat que li hauria agradat fer tàndem amb els republicans, amb els quals faran pinya en temes de país.

Sobre una reedició del pacte amb el PSC, Fortuny ha afirmat que 'no s'ho planteja' i que aposta per fer govern amb forces que vetllin per les llibertats i la consecució de la República.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.