Demòcrates demana 'unitat' als partits sobiranistes de cara a les municipals


Temes relacionats

Fernàndez (Demòcrates) proposa una llista unitària amb primàries obertes entre els partits sobiranistes ( 5/jun/18)

Demòcrates Sant Cugat concorrerà en solitari a les eleccions municipals i aspira a tenir 'bons resultats' (13/abr/18)


  • Comparteix:

Primàries Republicanes es va presentar també a Sant Cugat amb el suport de Demòcrates / Foto: Cugat.cat

Primàries Republicanes es va presentar també a Sant Cugat amb el suport de Demòcrates / Foto: Cugat.cat

Demòcrates Sant Cugat fa una crida a la 'unitat' dels partits sobiranistes per a les eleccions municipals de maig. De fet, el partit aposta per 'sumar' amb dues propostes que hi ha la ciutat i que 'preferiria que convergissin', com són la plataforma de l'ANC i Primàries Republicanes.

Tot i l'anunci de Demòcrates de presentar-se en solitari als comicis municipals, el partit aposta ara per la unitat de forces sobiranistes o, 'com a mínim', per la unitat d'acció. El regidor i membre de Demòcrates Carles Brugarolas ha explicat a Cugat.cat que treballen per 'fer possibles' processos de confluències i que lamenten que 'no sigui possible' una unitat total.

En aquest sentit, Brugarolas assenyala que els 'agraden' dues iniciatives que s'han presentat a la ciutat. La primera, la plataforma 'transversal i sobiranista' que vol impulsar la delegació local de l'ANC. Però també poden donar suport a les Primàries Republicanes, que assegura que és una bona proposta per 'empoderar la ciutadania i superar el bloqueig que els partits suposen per al procés'. De fet, afegeix que se senten 'identificats' amb la iniciativa perquè el candidat de Demòcrates també s'elegeix mitjançant primàries obertes, tal com determinen els estatuts del partit. Demòcrates tampoc no descarta presentar-se a les eleccions en solitari, tot i que no els sembla 'la millor de les alternatives'.

En qualsevol cas, des de la formació asseguren que treballen amb dos eixos programàtics: el de constituir la República catalana 'el més aviat possible' i el de 'temes propis de ciutat', per 'revolucionar l'Ajuntament' i que 'afronti els grans reptes amb les màximes garanties'. El programa ja està en fase de debat intern.




Carles Brugarolas

Hem treballat sempre per la unitat de les forces sobiranistes, com a mínim per la unitat d'acció. Lamentem que això sembla que no serà possible en aquesta ocasió, però no descartem fer possible processos de confluència.

Carles Brugarolas

Aquí a Sant Cugat tenim dues iniciatives que ens agraden molt i ens agradaria que convergissin. En base als plantejaments concrets i a la sintonia per treballar tots en la unitat d'acció, a veure com avancen les coses i Demòcrates decidirem quan toqui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.