Neix Guanyem Valldoreix, la nova confluència electoral d'esquerres al territori

Xavier Humet (PC) és el presidenciable i la CUP s'hi suma en el seu primer intent a Valldoreix


  • Comparteix:

Guanyem Valldoreix és la candidatura unitaria de moviments d'esquerres amb dues entitats veïnals / Foto: Cugat.cat

Guanyem Valldoreix és la candidatura unitaria de moviments d'esquerres amb dues entitats veïnals / Foto: Cugat.cat

Guanyem Valldoreix és la nova confluència d'esquerres per concórrer a les eleccions de maig al territori. La candidatura fusiona propostes que van presentar-se per separat el 2015 com Gent x Valldoreix i els integrants de Valldoreix Decideix: l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix, ERC, MES, Sant Cugat en Comú, Procés Constituent i, ara per primera vegada en uns comicis valldoreixencs, la CUP. De fet, l'actual portaveu de la CUP-PC a l'EMD i membre de PC, Xavier Humet, serà el presidenciable. La confluència rep el suport de Mou-te per Valldoreix.

L'acord entre les forces ha estat fruit d'un 'llarg procés de converses', segons Humet. La 'unitat' i l''eixamplament de la base' busca, no només guanyar la presidència de l'EMD, sinó 'obtenir el major nombre de vocals possibles', que Humet ha xifrat en un mínim de quatre. El candidat desitja 'un govern fort' per guanyar en 'transparència, eficàcia, mobilitat i seguretat'. El programa de govern, però, encara s'ha de perfilar amb els grups.

El presidenciable ha titllat els darrers vuit anys de govern de 'desastrosos' i entre les seves prioritats està recuperar el Consell de la Vila com a 'òrgan legítim' de participació ciutadana. Pel que fa l'Escola de Música, la candidatura defensa un espai que contingui aules d'ús polivalent per al territori.

En seguretat, Humet admet que és un tema que 'inquieta' els veïns i les solucions passen pel foment de la figura de l'agent cívic, teixir complicitats entre els veïns i fer pedagogia des de l'administració.




Xavier Humet

Vull destacar la unitat de la candidatura. No ha estat fàcil arribar fins aquí, amb cinc forces polítiques i dos associacions de veïns per a formar aquesta candidatura.

Xavier Humet

La seguretat no és només posar molts policies i militaritzar el poble perquè no és una solució. Hem de treballar aspectes com el dels agents cívics, teixir complicitats entre els veïns i fer pedagogia des de l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.