La nova biblioteca central urbana podria ser una realitat el 2022

L'alcaldessa explica que es buscarà el màxim de finançament extern per fer-la realitat


  • Comparteix:

La nova biblioteca central urbana, que substituirà la Central - Gabriel Ferrater i que s'ubicarà al parc de Ramon Barnils, serà una realitat l'any 2022. Ho ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, al programa 'Línia Directa' de Cugat.cat, on ha dit que aquest nou equipament està pressupostat en nou milions d'euros. Fortuny ha expressat la voluntat del consistori d'obtenir finançament extern, tant de la Diputació de Barcelona com de fons europeus.



L'alcaldessa ha reconegut la complexitat del projecte: 'S'ha de dur a terme en més d'un mandat, no només per la inversió, sinó també pel contingut', ha explicat en referència al fet que la nova biblioteca s'està gestant gràcies a la participació ciutadana. El nou espai s'emmiralla en els models nòrdics d'aquest tipus d'equipaments i, per tant, la intenció de l'equip de govern és que sigui 'participat, sostenible, polivalent i participatiu perqué vagi més enllà del préstec de llibres'.

Sobre l'impacte que tindrà el nou edifici al parc de Ramon Barnils, l'alcaldessa assegura que 'no es perd ni un metre quadrat' d'espai verd. Segons Fortuny, la biblioteca s'integrarà amb el verd del parc i permetrà, fins i tot, guanyar espais verds: 'És un projecte que té una cura exquisida per l'entorn urbà', considera.

Un nou centre neuràlgic cultural
La voluntat de Fortuny és fer que el Teatre-Auditori, l'Escola Municipal de Música, la nova biblioteca i l'espai que quedarà lliure a l'antiga esdevinguin 'un centre neuràlgic' de la cultura a la ciutat. Sobre l'edifici de la Biblioteca Gabriel Ferrater, que quedarà buit, Fortuny ha manifestat la intenció que esdevingui un espai d'arts visuals a disposició de 'la imaginació i la creativitat' de la ciutadania. 'Treballaré per fer-ho possible', ha constatat.


Carmela Fortuny

No només per la inversió, sinó també pel contingut, és un projecte que va més enllà del mandat. Estarà acabat cap al 2022.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.