[Entrevista] Esther Alòs: 'El sopar anual contra al càncer arribarà amb canvis'

Es tracta del primer sopar de la santcugatenca com a presidenta de l'entitat


  • Comparteix:

Esther Alòs davant la Casa de Cultura on l'AECC hi té despatx els dilluns al vespre / Foto: Cugat.cat

Esther Alòs davant la Casa de Cultura on l'AECC hi té despatx els dilluns al vespre / Foto: Cugat.cat

Esther Alòs és des de fa vuit mesos la nova presidenta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Sant Cugat (AECC), després de més de 30 anys de Marta Martí al capdavant de l'entitat. Alòs arriba amb ganes de 'modernitzar' l'associació i exemple d'això són les novetats del 32è sopar solidari: es tractarà d'una vetllada 'més àgil', sense la tradicional tómbola i que s'haurà de pagar via transferència. La periodista Mònica Terribas conduirà un acte que comptarà amb la intervenció del 'coach' Vicenç Aluja i l'actuació de la santcugatenca finalista de la tercera edició de 'La Voz', Monica Maranillo, acompanyada del guitarrista Jaume Saltor, entre altres sorpreses. La santcugatenca ha explicat a Cugat.cat que el seu mandat es basarà en la 'visibilització de l'entitat' i 'la promoció dels hàbits saludables'.

ESCOLTA-HO

Quants anys portes a l'associació?
Gairebé tres. Vaig entrar a l'entitat per ajudar a la Marta Martí i quan va decidir dimitir se'm va oferir el projecte. En un principi, quan m'ho van proposar, em va costar dir que sí per la feina que suposa i perquè el llistó era molt alt. Una cosa és estar a les bambolines i l'altra és estar al capdavant d'una entitat, et converteixes en la cara visible tant per les coses bones com per les dolentes.

Quins objectius t'has marcat?
Vull que qualsevol persona que visqui a Sant Cugat pugui saber que l'AECC està present a la ciutat, que la podem ajudar -ja sigui un pacient o algú del seu entorn- i que podem respondre les seves inquietuds. A més, oferim un molt bon servei i tot és gratuït. Des de la junta volem promoure programes de prevenció i hàbits saludables perquè està demostrat que si fas esport i menges bé tens menys risc de patir càncer.

Quins canvis necessitava l'AECC Sant Cugat?
Més modernitat, m'explico: que les famílies i els nens s'impliquin de tal manera que, la paraula 'càncer' deixi de ser un tabú i es converteixi en una cosa natural perquè, malauradament, la malaltia està a moltes llars. La meva junta la conformen set dones, algunes d'elles han passat un càncer, altres estan en el procés i d'altres són familiars de malalts, hi ha de tot.

El sopar anual de l'AECC és la cita més important de l'any
Fer un sopar per a 300 persones no és fàcil i hi portem treballant des del juny. No només recaptem fons amb el sopar, el Dia Mundial contra el Càncer de Mama vam muntar una parada solidaria i el 3 de febrer vam organitzar un concert a la sala El Siglo pel càncer infantil.

Les activitats solidàries són el pal de paller de l'entitat.
M'he proposat fer moltes que, encara que costin, sortiran. Properament celebraren un torneig de pàdel i tornarem a repetir la cursa 'Metres de vida', que enguany es farà pel centre del poble.

En aquesta nova presidència veurem un altre tipus de sopar?
La cita serà el 9 de març a Can Magí. El format s'assembla al dels anys anteriors amb la diferència que, enguany, no hi haurà la tòmbola i només s'optarà a un premi. El sopar només es podrà pagar via transferència abans del 5 de març. Hi haurà una breu intervenció del 'coach' Vicenç Aluja, el testimoni d'algun malalt i diverses actuacions. Per mi és més important la tasca de sensibilització. Vull que la gent surti del sopar sabent què fa l'associació.


Esther Alòs

M'agradaria donar a l'entitat més modernitat, que les famílies i els nens s'impliquin de tal manera que la paraula 'càncer' deixi de ser un tabú i es converteixi en una cosa natural que, malauradament, passarà a moltes famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.