Defranc es presenta a les municipals al capdavant de Proposem

És un nou partit 'animalista' que vol que la ciutat tingui una regidoria d'Ecologia i Benestar Animal


  • Comparteix:

El regidor no adscrit Dimitri Defranc al consistori / Foto: Localpres

El regidor no adscrit Dimitri Defranc al consistori / Foto: Localpres

L'actual regidor no adscrit Dimitri Defranc concorrerà a les eleccions municipals del maig com alcaldable amb Proposem. Es tracta d'una nova plataforma 'ecologista, animalista i defensora dels drets humans' fundada a la ciutat que es presentarà als comicis amb l'objectiu de 'posar tots els éssers vius al centre' i amb propostes com la creació d'una regidoria d'Ecologia i Benestar Animal. També demanen que es protegexi la flora i la fauna locals 'de manera científica' i que es construeixi un refugi per a animals.

En declaracions a Cugat.cat, Defranc ha explicat que, a banda de Sant Cugat, el partit també explora presentar-se a municipis com l'Hospitalet de Llobregat. També ha detallat els deu primers noms que de moment integren la llista de la formació a la ciutat.

Es tracta, ha dit, de persones de 'diferents sensibilitats', tant polítiques com religioses. 'Hi ha gent que és indepedentista i gent que no, també persones catòliques, evangèliques i atees', ha concretat. També ha destacat que han incorporat 'persones que han estat expulsades per la gentrificació' ja que es neguen a 'perdre aquests ciutadans per motius econòmics'. De fet, ha dit que de les 28 persones que formaran la llista electoral de la formació, n'hi ha set que han experimentat aquesta 'expulsió'.

Les nou primeres persones que l'acompanyaran a la llista són Jordi Company, Souad Karmoun i May Domínguez. També Rosa Cevallos, Elizabeth Mayorga, Roberto Reyes, José Modesto Santana, Zoubir Mejdoudi i Antonia Madueño.

Defranc, segona vegada a llistes
Aquesta no serà la primera vegada que Defranc participarà d'una llista electoral. A les últimes eleccions municipals va concòrrer com a número 4 de la coalició CUP-PC en qualitat de membre de Procés Constituent (PC). Una formació que va deixar un any més tard arran de la petició de renúncia que li va fer la comissió d'organització del partit per 'les divergències significatives en el projecte polític'.

Tot i deixar la formació, però, Defranc no va renunciar a l'acta de regidor 'per mantenir el compromís amb la ciutadania' i va quedar al consistori com a regidor no adscrit. Una decisió que va decebre tant la CUP com PC, que van definir la decisió com una 'usurpació'.


Dimitri Defranc

És un partit, ecologista, animalista i defensor dels drets humans que tracta d'introduir la filosofia que l'ésser humà no és el dominador de l'espai, sinó part de l'entorn a respectar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.