Guanyem Valldoreix alerta que l'enderroc de tres cases il·legals pot 'hipotecar el mandat'

La confluència critica la 'mala gestió' del cas i l'opacitat per part de l'EMD


Temes relacionats

Nova sentència contra les tres cases de la cruïlla de Sant Francesc amb Costers, a Valldoreix ( 1/feb/19)

L'EMD inicia un procés per legalitzar les cases pendents d'enderrocament ( 6/mai/15)

Puig dóna explicacions sobre la sentència d'enderroc de les cases il·legals (20/mar/15)


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez, Mireia Ingla, Xavier Humet i Núria Gibert en roda de premsa / Foto: Cugat.cat

Ramon Gutiérrez, Mireia Ingla, Xavier Humet i Núria Gibert en roda de premsa / Foto: Cugat.cat

Guanyem Valldoreix critica la 'mala praxis' i l'opacitat del govern de l'EMD en el cas del litigi per l'enderrocament de tres cases situades a la cruïlla entre els carrers de Sant Francesc i dels Costers, construïdes fa gairebé 20 anys i que s'haurien fet amb llicències 'fraudulentes'. El recurs de cassació presentat per l'EMD a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a demolir les tres cases, ha estat denegat pel Tribunal Suprem (TS) a finals d'abril, per la qual cosa s'hauria de complir l'enderrocament en un termini de dos mesos.

El presidenciable de Guanyem Valldoreix, Xavier Humet, ha assegurat que la repercussió d'aquest cas podria ser 'molt greu per a l'EMD', amb compensacions per aquest enderrocament que 'podrien ser de quatre o cinc milions d'euros', el que significa pràcticament la meitat del pressupost de l'entitat. 'És inverosímil que haguem arribat fins aquí', ha sentenciat Humet.

De fet, la confluència d'esquerres alerta que el cas 'pot hipotecar el futur mandat', amb una part molt important del pressupost, i critica que el govern de l'EMD 'ha amagat' aquest procés, quan 'haurien d'implicar la resta de forces' i 'buscar el bé comú'. A Humet l'han acompanyat els alcaldables de la CUP-PC, ERC-MES i Sant Cugat en Comú, Núria Gibert, Mireia Ingla i Ramon Gutiérrez, respectivament.

Guanyem Valldoreix es marca com a prioritat 'resoldre, negociar i arribar a un acord' en aquest procés si formen part del futur govern de l'entitat.

El cas
El cas neix al 2002 quan dos veïns van denunciar la reparcel·lació i la construcció il·legal de tres cases. Malgrat que l'assumpte va quedar arxivat el gener de 2014, el recurs d'apel·lació dels denunciants va ser estimat pel tribunal, que va condemnar l'EMD a demolir els habitatges.

A partir d'aquí, diverses sentències després de recursos de l'EMD segueixen resolent que l'enderrocament d'aquestes tres cases es faci efectiu, ara amb un termini que marca com a límit el 25 de juny.


Xavier Humet

Volem denunciar la mala praxis que hi ha hagut aquests últims anys del govern de l'EMD. Enlloc d'intentar seure, gestionar i buscar solucions, només han utilitzat els jutjats. Volem denunciar l'opacitat del cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.