Primàries exigeix als partits independentistes que es posicionin sobre pactes amb 'els del 155'

La candidatura es fixa l'habitatge, la mobilitat, la seguretat i el mandat de l'1-O com a prioritats


  • Comparteix:

Alguns dels membres de la candidatura / Foto: Sant Cugat per la Independència-Primàries Catalunya

Alguns dels membres de la candidatura / Foto: Sant Cugat per la Independència-Primàries Catalunya

Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya insisteix en preguntar a la resta de partits independentistes si pactaran amb 'els del bloc del 155' i vol que Sant Cugat sigui un municipi que 'guiï cap a la independència de Catalunya'. La candidatura encapçalada per Joan Recasens a Sant Cugat i David Sempre a Valldoreix, ha fixat les seves prioritats per a la ciutat en l'habitatge, la mobilitat i la seguretat, a més de treballar per 'fer efectiu el mandat de l'1-O'.

'Que diguin d'una vegada que no pactaran amb els carcellers dels nostres presos polítics i els qui obliguen a estar a l'exili als líders d'aquest país'. Així s'ha expressat l'alcaldable de Primàries, que vol refermar 'el seu compromís amb el mandat de l'1-O'. En aquest sentit, han dut a terme una acció amb globus en què es podia llegir 'el 26-M sortim del forat'.

En relació a les polítiques d'habitatge, Recasens assegura que s'ha de 'donar solucions ja perquè els joves i no tan joves han de marxar de Sant Cugat per l'elevat preu del lloguer que té el municipi'. Proposen ajudes immediates tant per als llogaters com per als propietaris d'uns 5.500 euros a l'any amb una reducció de l'IBI d'entre un 60 i un 90%.

Sobre la mobilitat, Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya vol reforçar l'aparcament gratuït al centre, a més de potenciar l'ús de vehicles elèctrics com els patinets. Això sí, subratlla la importància de regularitzar-los.

Pel que fa a seguretat, l'alcaldable reivindica l'augment d'agents de Policia Local i tornar a implementar la policia de barri. També ha destacat durant l'acte la 'responsabilitat' que tenen els municipis de l'entorn de Collserola de mantenir 'en òptimes condicions' aquest 'pulmó verd'.

Valldoreix
El presidenciable de l'EMD de Valldoreix, David Sempere, ha posat èmfasi en 'mantenir el Valldoreix que tenim ara i preservar el que som'. Vol que els pisos de protecció oficial siguin de màxim dues plantes, crear un aparcament gratuït per als veïns i fer de Can Monmany un 'centre ocupacional' per a joves i majors de 45 anys a l'atur. Veu amb bons ulls, també, la implementació de la figura del policia de barri.

Tots dos candidats, a més, volen apostar per la participació ciutadana amb consultes periòdiques sobre els temes importants de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.