Augmentar la plantilla de la Policia Local, prioritat d'ERC-MES en matèria de seguretat

La coalició recorda que s'ha acabat el mandat amb menys agents dels que hi havia fa quatre anys


  • Comparteix:

La formació ha presentat els eixos de seguretat davant la comissaria de Mossos / Foto: Cugat Mèdia

La formació ha presentat els eixos de seguretat davant la comissaria de Mossos / Foto: Cugat Mèdia

Augmentar la plantilla del cos de la Policia Local. Aquest és un dels principals objectius d'ERC-MES, que ha presentat els eixos en matèria de seguretat del seu programa aquest dimecres amb una roda de premsa a càrrec del número cinc de la candidatura i exregidor de Seguretat amb CiU, Francesc Carol. Durant l'acte, que ha tingut lloc davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra, Carol ha recordat que s'ha acabat el mandat 'amb menys agents que els que hi havia quatre anys' i que des d'Esquerra es comprometen a convocar places per completar la plantilla actual del cos i augmentar-les. En referència a la proposta de Junts per Sant Cugat de traslladar l'actual comissaria de la Policia Local al costat d'on hi ha la dels Mossos, la formació ha considerat que 'no és una prioritat', ja que només fa cinc anys que es va construir.

Els republicans també aposten per potenciar el moviment interdepartamental i incorporar agents d'altres zones per ocupar les places i per utilitzar la figura de la comissió de serveis. Per la formació, una figura que ha estat 'menystinguda' i que servirà perquè policies que no tenen plaça puguin donar un servei a la ciutat durant un període en concret. La feminització del cos, la potenciació de policia d'especialització en matèries com la violència de gènere i delictes mediambientals, entre d'altres, i complementar el cos policial amb els agents cívic i protecció civil són més propostes d'ERC-MES en seguretat.

En l'eix tecnològic, el programa dels republicans contempla la revisió del sistema de càmeres de seguretat per sistemes menys invasius com els lectors de matrícules. En referència a la incorporació del robot per fer patrullatge i tasques de vigilància policial, Carol ha remarcat que 'no són partidaris d'utilitzar-lo' tenint en compte que 'només hi ha un policia capacitat per controlar-lo i plega a les cinc de la tarda'. 'Un robot que aniria molt bé per als 'Tedax', però no per Sant Cugat', ha sentenciat el membre de la candidatura.




Francesc Carol

Acabem aquest mandat amb menys agents dels que hi havia al final de l'anterior mandat. Volem convocar el màxim fins emplenar la plantilla actual i augmentar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.