12 candidatures es disputen l'alcaldia de Sant Cugat


  • Comparteix:

Fins a 12 candidatures es disputen l'alcaldia del municipi / Foto: Ajuntament

Fins a 12 candidatures es disputen l'alcaldia del municipi / Foto: Ajuntament

Fins a 12 candidatures es presenten aquest diumenge a les eleccions municipals a Sant Cugat. En aquests comicis, els santcugatencs podran elegir entre ERC-MES, Cs, Primàries Sant Cugat, Proponemos por la minorías, el PSC, el PP, Sant Cugat en Comú, Junts per Sant Cugat, la CUP-PC, Units per Sant Cugat, Podemos i Vox. Entre aquestes propostes electorals, s'elegiran els 25 regidors del ple municipal i el futur alcalde o alcaldessa del municipi.

Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d'Esquerres - Acord Municipals (ERC-MES-AM) presenta Mireia Ingla com a alcaldable, acompanyada als primers llocs per Francesc Duch i Esther Madrona. A la llista també hi apareixen l'exregidor Francesc Carol, l'expresidenta dels Castellers de Sant Cugat Gemma Aristoy i Raül Romeva, que tanca la llista.

Ciudadanos- Partido de la Ciudadania (Cs) també repeteix candidat respecte a les eleccions del 2015, Aldo Ciprian. També tornen als llocs alts de la llista els dos regidors actuals de la formació, Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez i al número 7 hi apareix la vocal de la formació a l'EMD, Ana Cano. Just abans, Cs ha col·locat el coordinador local, Roberto Torrecilla.

Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya (Primàries) presenta per primera vegada la seva llista a Sant Cugat amb l'exregidor de CiU Joan Recasens al capdavant, seguit de Clara Forn, David Sempere i Margarita Codina. Un dels impulsors de les primàries, Jordi Manchón, també forma part de la llista, en quinzena posició.

Proponemos por las minorías (Proponemos XM), el partit del regidor no adscrit Dimitri Defranc, també debuta en uns comicis municipals en una llista encapçalada pel mateix Defranc. Jordi Company, Souad Karmoun i María del Carmen Domínguez ocupen els quatre primers llocs.

Partit dels Socialistes de Catalunya - Millor per Sant Cugat (PSC-MpSC-CP) torna a presentar Pere Soler com a cap de llista. La candidatura inclou als primers llocs la tècnica municipal de serveis a les persones i ocupació Elena Vila, el portaveu de l'executiva socialista José Gallardo i l'exregidora Pilar Gorina. Al cinquè lloc es troba el secretari d'organització del partit a Sant Cugat, Vicenç San Francisco, seguit de Sandra Tirado i Oscar Monge

Al Partit Popular (PP) Álvaro Benejam, alcaldable del PP i president local, estarà acompanyat com a número 2 a les eleccions municipals per l'exregidor de la formació Alfredo Bergua. A més, la llista popular incorpora com a noms destacats a les seves files al número 6 el president de Nuevas Generaciones a la ciutat, Ignacio Rigau, i al 16 l'exregidor d'UDC Xavier Tizón. La candidatura la tanca el també exregidor i expresident local del partit Jordi Carreras.

Sant Cugat en Comú - En Comú Guanyem (SCeC-ECG) estrena número 1, el fins ara regidor Ramon Gutiérrez. Aina Balada, Andreu Sierro i Conxa Martínez acompanyen Gutiérrez als primers llocs en una llista on hi ha exregidors com Joan Balada, al 21, Jordi Cases, al 23, i Assun Reyes, al 24. Roser Casamitjana, número 1 en els alteriors comicis, tanca amb el número 25.

Junts per Sant Cugat (Junts) presenta l'alcaldessa, Carmela Fortuny, com a cap de llista. L'actual alcaldessa farà tàndem amb l'excoordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia. La tinenta d'alcalde Cristina Paraira, regidora des de fa 16 anys, anirà en tercer lloc. L'exalcalde Lluís Recoder tancarà la candidatura.

Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista (CUP-Amunt) presenta com a alcaldable de nou Núria Gibert, acompanyada als primers llocs per la regidora Lourdes Llorente i el membre del Sindicat de Llogateres Marco Simarro. A la candidatura també hi participen Júlia Bolao, Oriol Sànchez, Anna Montull i Aina Serra en els primers deu llocs de la llista. Regidors de la formació com Ignasi Bea, Ramon Piqué i Guim Pros tanquen la candidatura com a suplents.

Units per Sant Cugat proposa a l'alcaldia Carles Toda, acompanyat de l'actual regidor no adscrit Xavier Cortés. Remei Gómez, Marta Ortega i Antoni Almeda ocupen els cinc primers llocs de la llista.

Podemos es presenta en solitari en aquestes eleccions municipals amb Gabriel Jover com a cap de llista. La candidatura també la conformen Cecilia Marisa Kuguel, Julio Carmona, Mercedes Bustamante, Mario Andrés De La Mano i Jean-Christophe Martin.

VOX concórre a Sant Cugat amb Nerea Andrés com a alcaldable. La segueixen Marcos Rodríguez, Ángel García, Jaume Subirana i Sonia Borrel als cinc primers llocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.