Junts per Sant Cugat guanya les eleccions i ERC-MES i el PSC seran peces claus

PP i Sant Cugat en Comú es queden sense representació


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat ha guanyat les eleccions municipals a la ciutat amb 12.144 vots i nou regidors amb el 100% del vot escrutat i un 70,85% de participació. Tot i perdre dos edils respecte a l'anterior mandat, quan figurava com a Convergència i Unió, la candidatura de Carmela Fortuny s'ha erigit com a primera força en uns comicis en què ERC-MES i el PSC es posicionen com a forces claus per a la governabilitat. Els republicans han doblat els resultats respecte a l'anterior mandat, amb sis regidors i 8.590 vots. Els socialistes també han pujat: passant d'un a quatre regidors i aconseguint 5.360 vots. Uns canvis de forquilles en què Cs ha conservat els tres regidors del darrer mandat, amb 5.188 vots, i en què la CUP-PC ha passat de segona a última força al consistori amb tres regidors i 4.871 vots. El PP i Sant Cugat en Comú han quedat fora de l'ajuntament amb 1.934 i 1.708 vots, respectivament.

Els qui tampoc han obtingut representació han estat les candidatures de Units per Sant Cugat i Proposem, amb els fins ara regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés, respectivament. Els de Carles Toda han comptabilitzat 1.192 vots i els de Defranc 250. Podem també ha quedat fora del plenari amb 1.176 vots i Vox amb 864. Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya tampoc ha aconseguit fer el salt al consistori amb 546 vots.

Gràfic amb els resultats electorals a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia
Gràfic amb els resultats electorals a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

La nit ha estat llarga i intensa, però amb pocs alts i baixos. Els de Carmela Fortuny s'han posicionat des dels primers minuts com a primera força i els republicans els han seguit de ben a prop com a segona. Els que han ballat més han estat les altres formacions, que han anat sumant i restant regidors. Cupaires i taronges s'han anat intercanviant la tercera posició, que finalment ha caigut en mans del PSC: ha passat de tenir 3 regidors en començar la nit a sumar-ne 4. Un canvi que ha perjudicat Cs, que finalment s'ha quedat amb 3 edils i que ha empatat amb la CUP-PC, que ha quedat com a última força del consistori.

Els qui també han patit han estat populars i comuns. Des de l'inici de la nit ja no han figurat en el nou plenari. Una marxa que tant Álvaro Benejam com Ramon Gutiérrez han atribuït respectivament a la fragmentació del vot derivada de l'aparició de candidatures com Vox i Podem. Tot plegat en una jornada en què, tot i la victòria de Junts per Sant Cugat, les esquerres podrien sumar i propiciar un canvi de govern al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.