Arrenca el mandat amb la constitució del nou Ajuntament de Sant Cugat


Temes relacionats

L'evolució del ple municipal en dos minuts (14/jun/19)

Coneix els 25 nous regidors del ple municipal (13/jun/19)

Majoria de dones al ple per primera vegada a la història (13/jun/19)


  • Comparteix:

La vara d'alcaldia / Foto: Localpres

La vara d'alcaldia / Foto: Localpres

Sant Cugat viurà aquest dissabte el ple de constitució del nou Ajuntament amb una sessió extraordinària que començarà a les dotze del migdia i que s'allargarà fins a les dues de la tarda. Un ple en què prendran possessió del càrrec els 25 regidors i regidores elegits arran dels resultats del 26 de maig passat i que proclamarà l'alcalde o alcaldessa del nou mandat. La sessió se seguirà en 'streaming' a Cugat Mèdia. Seguint els últims esdeveniments, la vara d'alcaldia recauria en Mireia Ingla (ERC-MES) arran del pacte d'esquerres.

Es preveu que l'acte sigui bastant multitudinari i per aquest motiu, a banda d'ampliar la capacitat de la sala de plens, el consistori habilitarà de nou una pantalla perquè els assistents puguin seguir la sessió des de l'espai de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

La secretària municipal, Rosa Castellà, obrirà la sessió nomenant els membres de la mesa d'edat: el president serà Joan Puigdomènech, per ser el regidor de major edat, i la vocal, Alba Gordó, en ser la més jove. Fet això, es cridarà alfabèticament la resta de regidors als quals se'ls donarà la insígnia i la medalla com a càrrecs electes.

Després tindran la paraula els portaveus dels cinc grups municipals perquè anunciïn si presenten candidat per ser investit alcalde. Només poden optar a aquest càrrec els caps de llista: Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat), Mireia Ingla (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Aldo Ciprian (Cs) i Núria Gibert (CUP-PC). A partir d'aquí, els nous regidors dipositaran a la urna una butlleta amb el seu candidat per votació secreta.

La proclamació per ser alcalde es fa per majoria absoluta (13 vots o més). Si cap d'ells ho aconsegueix, aconseguiria l'alcaldia la llista més votada (Junts).

La primera sessió ordinària del ple municipal tindrà lloc, el dilluns 15 de juliol, i servirà per elegir el cartipàs del nou govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.