Lienas veu més fàcil aconseguir un referèndum que la declaració unilateral


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a la plaça d'en Coll

L'acte ha tingut lloc a la plaça d'en Coll

La número 2 de Catalunya sí que es Pot, Gemma Lienas, insisteix que és més fàcil aconseguir un referèndum sobre la independència de Catalunya que la declaració unilateral. Per això la candidatura, que aquest dissabte s'ha presentat a Sant Cugat en un acte a la plaça d'en Coll, descarta el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S i aposta per empoderar les classes populars en una defensa de la Catalunya social. De fet, Lienas considera que 's'ha fet un gra massa' del discurs del líder de Podem, Pablo Iglesias, a Rubí, on, diu, 'va apel·lar al vot de les classes populars'.

Lienas també ha lamentat el caràcter electoralista dels actes de la Diada d'aquest any i ha recordat que no es pot pensar que una declaració unilateral de la independència serà més fàcil que aconseguir un referèndum. En aquest sentit, Lienas descarta el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S.

Gemma Lienas

Una cosa tan important com decidir quin ha de ser l'encaix entre Catalunya i Espanya s'ha de decidir amb un referèndum no amb unes eleccions que no són plebiscitàries per a tothom.


La número 2 aposta per defensar la Catalunya social i les seves classes populars, especialment els col·lectius més vulnerables. Un eix que comparteixen els diferents partits d'esquerres que formen la candidatura, on s'integra Podem, ICV, EUiA i Equo. De fet, Lienas ha defensat el caràcter plural d'aquesta candidatura i ha assegurat que s'ha fet un gra massa del discurs de Pablo Iglesias a Rubí.

Gemma Lienas

S'ha fet un gra massa perquè la gent diu que ha travessat una línia vermella. Vull recordar que la senyora Ferrussola va dir que no li agradava tenir un president d'origen andalús que deia el nom en castellà. Allò sí que era una línia vermella.


L'acte de Catalunya sí que es Pot a Sant Cugat ha aplegat una trentena de persones, entre elles el número 8 de la candidatura, Joan Giner; el número 29, Dionisio Giménez, i el 81, Josep Maria Balcells. Precisament, Balcells ha estat una de les personalitats que ha criticat el discurs del líder de Podem. També hi han estat presents la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, i el regidor Ramon Gutiérrez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.