La Junta Electoral amplia el termini de vot per correu als residents a l'Estat espanyol


  • Comparteix:

La JEC amplia el termini de vot per correu als residents a la resta de l'Estat espanyol

La JEC amplia el termini de vot per correu als residents a la resta de l'Estat espanyol

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit aquest dijous ampliar el termini dels residents a l'Estat espanyol per votar per correu a les eleccions al Parlament del 23 al 24 de setembre o bé fins el dia 25 als municipis on el 24 és festiu. Tot i això, el mateix organisme ha desestimat la petició de la Generalitat per ampliar el termini dels residents a l'estranger. En aquest cas, el període per votar expira el dia 22 per als inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) o el 23 per als temporalment absents.

A finals d'agost, la Junta Electoral Central va denegar a la Generalitat la possibilitat d'ampliar el termini per votar als catalans que són a l'estranger, que podran votar fins el 22 de setembre o el 23 en cas que estiguin absents temporalment. En canvi, la JEC va decidir, també a l'agost, ampliar fins al 24 de setembre el termini per votar de què disposen els militars desplaçats a l'exterior.

Fins ara, els electors podien emetre el vot per correu fins al dimecres 23 de setembre en cas de viure a l'Estat espanyol. Els que viuen a l'estranger continuen tenint el termini fins el diumenge 20.

Una vegada se sol·licita el vot per correu, aquest dijous era l'últim dia, no es pot votar de forma presencial el dia de les eleccions. Tota la informació sobre el vot per correu es pot consultar a la web del Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.