Espejo (C's): 'No hi ha ningú a Madrid que defensi els interessos dels catalans'


  • Comparteix:

José María Espejo-Saavedra durant l'entrevista a Cugat.cat

José María Espejo-Saavedra durant l'entrevista a Cugat.cat

El número 3 de la llista de Ciutadans (C'S) per al 27S, el santcugatenc José María Espejo-Saavedra, assegura que ara mateix no hi ha ningú a Madrid que defensi els interessos dels catalans. En l'entrevista electoral a Cugat.cat, Espejo-Saavedra proposa un sistema de finançament que sigui millor per a Catalunya 'sense oblidar la resta de comunitats autònomes'.



ESCOLTA-HO

José María Espejo-Saavedra ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

José María Espejo-Saavedra

Ara mateix no hi ha ningú a Madrid que defensi els interessos dels catalans. No hi ha ningú que estigui defensant un millor sistema de finançament per a Catalunya.


Les frases més destacades:

- 'Volem una Catalunya on es governi per a tothom. Volem que la Catalunya sigui nova, amb oportunitats, amb les mans netes i més social'.

- 'Volem governar per a tothom i també per als que volen la independència. El govern ha d'ocupar-se de l'atur i de la sanitat. Quan governem treballarem perquè tothom, sigui independentista o no, se senti atès'.

- 'El model de finançament alemany és bo, sense tants desequilibris com el model autonòmic actual de l'Estat espanyol'.

- 'L'educació hauria de ser competència de les comunitats autònomes amb una supervisió de l'Estat espanyol'.

- 'El resultat de fer un referèndum té la mateixa conseqüència que la Declaració Unilateral d'Independència. No seré proactiu en defensar una postura política que pot fer que Catalunya estigui fora de la Unió Europea'.

- 'Si realment allà on resideix la sobirania del poble espanyol, que és al Congrés dels Diputats, guanya l'opció de fer un referèndum, nosaltres respectarem que es faci, però no el promourem'.

- 'No hi ha un trencament social a Catalunya però se sap que parlar de segons quins temes a casa comença a ser incòmode'.

- 'Ara mateix no hi ha ningú a Madrid que defensi els interessos dels catalans. Proposem un sistema de finançament que sigui millor per a Catalunya i per a la resta de comunitats autònomes'.

- 'Les comunitats autònomes més solidàries com Catalunya no haurien de quedar per darrere de les que reben més i aporten menys'.

- 'Catalunya és un dels motors econòmics d'Espanya i, per tant, ha de continuar sent una de les comunitats autònomes amb millors serveis públics'.

- 'El sistema de finançament actual genera desequilibris però no es maltracta Catalunya'.

- 'La proposta d'oferir llibres de text escolars gratuïts costaria 65 milions d'euros. Només amb la supressió dels consells comarcals s'estalviaria 600 milions d'euros'.

- 'Proposem la modificació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) perquè no serveix per a res. No aconsegueix assolir el seu objectiu, que és ajudar la gent a trobar feina. Ha de ser una eina d'ajuda per als aturats'.

- 'Els ajuntaments han de tenir competències per oferir els serveis més propers als ciutadans. La LRSAL ha tingut alguns efectes negatius'.

- 'Els ajuntaments estan assumint competències que corresponen a la Generalitat i no pot ser'.

- 'Apostem per obrir els quiròfans a les tardes per reduir les llistes d'espera. Ho farem tancant delegacions de l'exterior'.

- 'La internacionalització de l'economia catalana beneficia tothom, però la promoció de l'independentisme a l'exterior només beneficia uns quants'.

- 'S'han de limitar els càrrecs que tenen responsabilitat de govern com els presidents i els alts càrrecs de les administracions, però no als diputats'.

- 'No pot haver-hi gent imputada a les llistes electorals'.

- 'Sortim a guanyar. Evidentment m'agradaria treure 68 escons. No em mullaré, però, en el resultat'.

- 'El cost de la campanya de Ciutadans és d'un milió d'euros'.


La propera entrevista és aquest dimarts a partir de les nou del matí amb el portaveu del cercle de Podem a la Floresta, Dionisio Giménez, número 29 a la llista electoral per al 27S de la candidatura Catalunya sí que es Pot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.