27S: L'independentisme supera el 50% a tots els districtes, excepte a les Planes


  • Comparteix:

La majoria d'electors ha votat forces independentistes

La majoria d'electors ha votat forces independentistes

Les dues candidatures independentistes -JxSí i la CUP- han sumat més del 50% dels vots a tots els districtes de Sant Cugat, excepte a les Planes. JxSí ha guanyat a tots els districtes i a moltes seccions censals ha aconseguit la majoria absoluta. Allà on no ha arribat al 50%, el creixement de la CUP permet superar aquesta barrera gairebé sempre. En paral·lel, C's es converteix en el segon partit a la majoria del territori i en la principal força unionista a Sant Cugat. Els comportaments electorals es poden conèixer gràcies als resultats per districtes i seccions censals, i a dades facilitades per la Generalitat.

Centre
A les dues parts del centre -nucli 1 i nucli 2- es repeteix el mateix podi -JxSí, C's i la CUP- amb alguns matisos segons les seccions censals.

El territori delimitat per la plaça d'Octavià, el passeig de Sant Magí, la Rambla del Celler i els carrers Martorell i de la Fàbrica és l'espai amb més arrelament de les candidatures independentistes: el suport a JxSí oscil·la entre el 48 i el 54% i el de la CUP, entre el 10 i el 14%.

A altres zones del centre, JxSí és la primera candidatura amb percentatges que s'apropen o superen el 50%. C's es consolida com la principal força contrària a la independència. Aquest escenari es repeteix, per exemple, a l'Eixample Sud i a Can Trabal.

L'independentisme també guanya pels pèls al barri del Monestir, on assoleix el 50,07% dels vots. En aquesta zona, C's i el PSC obtenen els millors resultats al centre de Sant Cugat. En canvi, el sobiranisme perd a Sant Francesc, on no té la majoria absoluta: JxSí (35%) i la CUP (9%) es queden amb un 44% a causa de la fortalesa de C's (29%) i el PSC (15%).

A Volpelleres, les forces independentistes superen la meitat de suports, excepte a la secció 18 d'aquest mateix barri. Això es deu en bona part pel pes que hi obté C's, perquè hi fa forat i s'enfila fins al 32% dels vots en algunes seccions d'aquesta zona.

Valldoreix
JxSí venç al territori valldoreixenc amb més de la meitat dels vots (52%) seguida per C's (15%) i la CUP (10%).

Mira-sol
JxSí s'apropa a la majoria absoluta amb el 48% de paperetes i C's esdevé la segona candidatura amb el 20%. La CUP és tercera amb gairebé el 10%. Mira-sol és el districte amb més participació de Sant Cugat, amb un 86% d'electors que han exercit el seu dret, quan la mitjana a la ciutat és del 84%.

La Floresta
També hi és hegemònic l'independentisme. JxSí guanya de forma destacada (42%) i la CUP queda segona amb un suport proper al 20%. CSQEP aconsegueix en aquest districte el millors resultats amb un 12% i es queda a poca distància de C's, que és tercera. La participació està per sota de la mitjana de Sant Cugat (79%).

Les Planes
El districte menys poblat de Sant Cugat trenca el comportament general del municipi pel que fa al pes de l'independentisme. JxSí és la primera força amb gairebé un 30%, seguida de C's (21%), CSQEP (14%), el PSC (12%) i la CUP (11%). La suma dels independentistes es queda a nou punts de la majoria absoluta de vots. La participació en aquest districte és la més baixa de Sant Cugat: un 71%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.