ERC guanya les eleccions a Sant Cugat amb CDC i ECP en segona i tercera posició


  • Comparteix:

Resultats a Sant Cugat

Resultats a Sant Cugat

ERC ha guanyat aquest diumenge les eleccions espanyoles a Sant Cugat amb el 21% del vots. És el primer triomf dels republicans a la ciutat des de la restauració de la democràcia al 1978. CDC, que va ser la vencedora als comicis de desembre, ha caigut a la segona posició amb el 20,7% dels suports, a 143 vots dels republicans. ECP ha quedat en tercera posició amb el 19,2% dels sufragis. Més enrere han quedat el PP (14,5%), C's (13,1%) i el PSC (8,8%).



ERC
ERC s'ha endut la victòria amb poc més de 9.000 vots i amb un 21% dels suports. Si es compara amb els resultats de desembre, els republicans han obtingut 700 sufragis i 2,2 punts percentuals més. La portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, s'ha mostrat molt contenta amb els resultats ja que per primera vegada des de la Segona República la formació ha guanyat unes eleccions a Sant Cugat.

Ingla n'ha tret, a més, conclusions en clau local.

Mireia Ingla

És espectacular i això és perquè hem estat capaços de convèncer la ciutadania que l'únic canvi possible és votar ERC. Ens anem consolidant a més com una opció que pot ser una opció de govern en un futur.


CDC
CDC ha quedat en segona posició després de perdre dos punts percentuals respecte als darrers comicis i quedar-se a 1.200 sufragis dels 10.000 que aleshores va aplegar.

L'alcaldessa i membre de CDC, Mercè Conesa, ha felicitat els republicans per la victòria i diu que toca fer autocrítica.

Mercè Conesa

Sabem que unes eleccions generals no són fàcils de guanyar. Recordem que CDC tradicionalment no les guanyava, qui ho feia era el PSC. El que passa és que ara portàvem unes eleccions guanyant.


ECP
En Comú Podem (ECP) ha caigut a la tercera posició després de ser la segona força més votada a Sant Cugat al desembre. La coalició ha perdut uns 800 vots i gairebé un punt percentual de suports respecte als darrers comicis generals. Tot i això, el regidor d'ICV-EUiA, un dels partits que formen la confluència, Ramon Gutiérrez, ha destacat el fet que CDC no hagi guanyat les eleccions a Sant Cugat i ha atribuït una part del mèrit al seu partit.

Ramon Gutiérrez

També és gràcies al fet que En Comú Podem ha sorgit com una força potent. Convergència haurà de prendre nota i nosaltres mentrestant anirem consolidant el nostre espai.


PP
El PP ha passat de la cinquena a la quarta posició a Sant Cugat. Juntament amb ERC i el PSC, els populars són els únics que han aconseguit més vots en nombre absolut que al desembre. Al nostre municipi, el partit de Rajoy ha passat dels 5.000 als més de 6.000 sufragis, un increment de 3,5 punts percentuals.

El portaveu del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha assegurat que no s'esperaven uns resultats tan bons a àmbit estatal. Benejam ha remarcat que els ciutadans han optat per la fórmula original per davant de la còpia, en referència a C's.

Álvaro Benejam

La gent ha optat per l'autèntic i no per la còpia. C's era una mala còpia del PP que al final ha pactat amb el PSOE. Sí que és veritat que s'hauran de fer pactes a partir d'ara.


C's
C's s'ha vist superat pel PP i ha caigut a la cinquena posició a la ciutat. El partit d'Albert Rivera ha perdut un punt percentual respecte als comicis de desembre i s'ha quedat a un miler de vots dels 6.680 sufragis obtinguts aleshores.

El regidor de C's Sergio Blázquez diu que és moment de fer autocrítica i ha atribuït el seu descens al vot útil al PP.

Sergio Blázquez

El tema del Brexit ha tornat el votant, un altre cop, una mica més conservador i ha fet que torni a apostar pel Partit Socialista i el Partit Popular.


PSC
Els socialistes han tornat a quedar en sisena posició, però han obtingut més vot en percentatge i absolut si es compara amb els comicis de desembre. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha posat en valor haver arribat als 3.800 sufragis i l'increment de gairebé un punt percentual, tot i que els hauria agradat millorar encara més aquesta xifra.

Pere Soler

Em sembla que Pedro Sánchez ha dit per activa i per passiva que no farà president a Mariano Rajoy. Aquest principi el compartim des de Sant Cugat i des de Catalunya, no farem president a cap persona del Partit Popular.


La participació a Sant Cugat ha estat del 72,67%, quatre punts inferior a la dels comicis de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.