El TS permetrà Romeva recollir l'acta de senador en cas de ser elegit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Raül Romeva al Tribunal Suprem / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Raül Romeva al Tribunal Suprem / Foto: ACN

L'exconseller Raül Romeva podrà recollir la seva acta com a senador en cas de sortir elegit en les eleccions espanyoles del 28-A. El santcugatenc, candidat al Senat per ERC, també podrà votar en les sessions del Senat. Segons informa TV3, així ho ha decidit el Tribunal Suprem, ja que el reglament del Congrés estableix que l'acta s'ha de recollir presencialment i, a diferència del Parlament, no es pot delegar el vot.

La decisió afecta altres polítics que també són a presó provisional pel procés independentista, que jutja el Tribunal Suprem, com Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Tots ells formen part d'alguna candidatura al Congrés i han fet una nova petició de llibertat provisional al Suprem per a la campanya del 28-A.

Pel que fa a la realització de mítings a la presó, Institucions Penitenciàries ja en va informar desfavorablement per motius de seguretat. El Tribunal Suprem, que aquest dilluns ha de resoldre diverses qüestions plantejades pels processats en relació amb la campanya electoral, ha d'estudiar si és competent per prendre aquesta decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.